Κόσμος
Τετάρτη, 28 Ιανουαρίου 2015 18:17

Παραιτήθηκαν πέντε στελέχη του αντιισλαμικού κινήματος PEGIDA

Πέντε στελέχη του γερμανικού αντιισλαμικού κινήματος PEGIDA παραιτήθηκαν την Τρίτη το βράδυ, σχεδόν μία εβδομάδα μετά την αποχώρηση του ηγέτη του κινήματος Λουτς Μπάχμαν.

Πέντε στελέχη του γερμανικού αντιισλαμικού κινήματος PEGIDA παραιτήθηκαν την Τρίτη το βράδυ, σχεδόν μία εβδομάδα μετά την αποχώρηση του ηγέτη του κινήματος Λουτς Μπάχμαν, ανέφερε ο γερμανικός Τύπος.

Μεταξύ των παραιτηθέντων είναι η Κατρίν Έρτελ, 37 ετών ιδρυτικό στέλεχος του PEGIDA («Ευρωπαίοι Πατριώτες Εναντίον του Εξισλαμισμού της Δύσης»), η οποία εκπροσώπησε το κίνημα πριν 10 ημέρες στο γερμανικό κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο ARD, σύμφωνα με πολλά μέσα, μεταξύ αυτών και με το περιοδικό Stern.

Η αποχώρησή της επιβεβαιώθηκε στην εφημερίδα Bild από έτερο στέλεχος του PEGIDA, τον Ρενέ Γιαν, ο οποίος επίσης παραιτήθηκε μαζί με τον Άχιμ Έξνερ, τον Μπερντ-Φόλκερ Λίνκε και τον Τόμας Τάλακερ.

«Ο λόγος είναι η διατήρηση του (πρώην ηγέτη Λουτς) Μπάχμαν στην οργανωτική ομάδα και η ελλιπής οριοθέτηση με το LEGIDA της Λειψίας», ένα κίνημα που θεωρείται πιο ακραίο, εξήγησε ο κ. Γιαν.

Ο Λουτς Μπάχμαν, ο 42χρονος καταδικασμένος για ληστεία ηγέτης του κινήματος, παραιτήθηκε στις 21 Ιανουαρίου, αφού η γερμανική εφημερίδα Bild δημοσίευσε στο πρωτοσέλιδό της μια φωτογραφία στην οποία πόζαρε με χτένισμα και μουστάκι α λα Χίτλερ, που αρχικά είχε αναρτήσει στη σελίδα του στο Facebook.