Ισοπαλία (1-1) στα Πηγάδια για Ξάνθη και ΠΑΣ Γιάννινα

Σάββατο, 24 Ιανουαρίου 2015 16:50
UPD:17:01
INTIME SPORTS/ΠΑΣΒΑΝΤΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ

Η ακριτική ομάδα ήταν εκείνη που είχε κυριαρχική παρουσία στα πρώτα 25 λεπτά του παιχνιδιού, πιέζοντας πολύ στη μεσαία γραμμή και περιορίζοντας συχνά τον αντίπαλό της στο μισό γήπεδο.

A- A A+

Ισόπαλος 1-1 έληξε ο εναρκτήριος αγώνας τη 20ής αγωνιστικής στη Σούπερ Λίγκα ανάμεσα στην Ξάνθη και τον ΠΑΣ Γιάννινα, που φιλοξενήθηκε στα Πηγάδια και με τον οποίο συνεχίστηκε η παράλληλη πορεία των δύο συλλόγων, που έχουν να νικήσουν από την 15η ημέρα του πρωταθλήματος, όταν τότε είχαν επιβληθεί των Παναθηναϊκού (4-2) και ΠΑΟΚ (3-0), αντίστοιχα.

Η ακριτική ομάδα ήταν εκείνη που είχε κυριαρχική παρουσία στα πρώτα 25 λεπτά του παιχνιδιού, πιέζοντας πολύ στη μεσαία γραμμή και περιορίζοντας συχνά τον αντίπαλό της στο μισό γήπεδο.

Ο «βαρύς» χλοοτάπητας και η κακή κατάσταση του αγωνιστικού χώρου δεν αποτελούσαν εμπόδιο στην  ανάπτυξη των παικτών του Ράσβαν Λουτσέσκου, που είχαν να επιδείξουν τέσσερις πολύ καλές στιγμές στο πρώτο εικοσάλεπτο.

Στο 9΄ ο Βελλίδης υποχρεώθηκε να «απογειωθεί» στο αριστερό «Γ» της εστίας του για να αποκρούσει σε κόρνερ το εκπληκτικό σουτ του Γκόμσι, στο 11΄ έκανε το ίδιο σε φάουλ του Κλέιτον, στο 12΄  εξουδετέρωσε το σουτ του Σολτάνι και στο 18΄ ο Μπέρτος έστειλε την μπάλα άουτ τελειώνοντας μια ωραία ατομική προσπάθεια.

Σταδιακά ο ΠΑΣ άρχισε να βρίσκει τα «πατήματά» του και απείλησε στο 28΄ με σουτ του Τέβες που απέκρουσε ο Κυριακίδης, για να χάσει σπουδαία ευκαιρία η Ξάνθη στο 31΄ όταν από γύρισμα του Σολτάνι ο Καπετάνος πρόλαβε τον αντίπαλό του αλλά έστειλε την μπάλα στην εξωτερική πλευρά των διχτύων.

INTIME SPORTS/ΠΑΣΒΑΝΤΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ

Τελικά οι Ακρίτες βρήκαν το δρόμο προς τα δίχτυα στο 54ο λεπτό με μια έξοχα εκδηλωμένη επίθεση, όταν η μπάλα πέρασε από τα πόδια των Σολτάνι και Λουσέρο πριν καταλήξει στον Κλέιτον, ο οποίος από ελαφρώς πλάγια αριστερή θέση νίκησε τον Βελλίδη για το 1-0, με το έβδομο φετινό τέρμα του στη Σούπερ Λίγκα.

Ενώ όμως οι γηπεδούχοι ήλεγχαν το παιχνίδι, χάνοντας μάλιστα καλή ευκαιρία στο 68΄ με τον Σολτάνι να σουτάρει από καλή θέση αλλά η μπάλα να βρίσκει σε κάποιο σώμα, οι φιλοξενούμενοι πάγωσαν τα Πηγάδια στο 75΄, όταν ο Τσάβες πρόλαβε τους πάντες στην άμυνα της Ξάνθης και ισοφάρισε με κεφαλιά, σημειώνοντας το έκτο φετινό γκολ του, από τη σέντρα του Λόπεζ.

Η ομάδα της Θράκης είχε πάντως την ευκαιρία να φτάσει στη νίκη στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων, όμως ο Βελλίδης ήταν «ακοίμητος» κάτω από την εστία του και αφού αρχικά απέκρουσε τη σχεδόν εξ επαφής κεφαλιά του Γουάλας, στο κόρνερ που ακολούθησε ο Γούτας πήρε την κεφαλιά αστοχώντας ελάχιστα.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις