Ο William Shakespeare έγραφε: «Όλος ο κόσμος είναι μια θεατρική σκηνή και όλοι οι άνθρωποι, άντρες και γυναίκες, ηθοποιοί που κάνουν εισόδους και εξόδους από τη σκηνή και παίζουν όχι έναν, αλλά πολλούς ρόλους κατά τη διάρκεια των επτά εποχών τους».
Έχετε σκεφτεί πόσους ρόλους αναλαμβάνουμε στη ζωή μας; Είμαστε ο γιος, η κόρη, ο αδερφός, η αδερφή, ο πατέρας, η μητέρα κάποιου. Ταυτόχρονα είμαστε μαθητές, επιχειρηματίες, φίλοι, αθλητές, ταξιδευτές, καλλιτέχνες, μέντορες, σύζυγοι, συνάδελφοι, εραστές… αλλά στο δικό μας εργαστήριο θ’ ασχοληθούμε –κυρίως- με τους ρόλους που μας καθορίζουν και αποτελούν τη βάση πάνω στην οποία συγκροτούμε τη σχέση μας με τον κόσμο και τους άλλους ανθρώπους, επισημαίνει η επικοινωνιολόγος με ειδίκευση στην ψυχολογία κα Ελεάνα Πανδιά.
Η κα Πανδιά καλεί όσους ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν ένα εργαστήριό 6 εβδομάδων κατά τη διάρκεια του οποίου θα εξετάσουν το ρόλο του πατέρα, της μητέρας και των αδερφών. Χρησιμοποιώντας παραδείγματα από δημοφιλείς ταινίες και γνωστά έργα της λογοτεχνίας, θα κάνουν μια προσπάθεια να κατανοήσουν την πολυπλοκότητα και τη σημασία αυτών των ρόλων για εμάς τους ίδιους, αλλά και τους σημαντικούς ανθρώπους που απαρτίζουν την οικογένειά μας.
Το εργαστήριο θα προσεγγίσει μερικά από τα εξής ερωτήματα:
-
Ποιος είμαι ανάλογα με το ρόλο που κάθε φορά παίζω;
-
Ποια η σημασία του πατρικού ρόλου και ποια η σχέση του πατέρα με το γιο και την κόρη του;
-
Μάνα, μητέρα, μαμά. Η σημασία της πρώτης μας αγάπης και οι τρόποι με τους οποίους επηρεάζει τη μετέπειτα ζωή μας
-
Υπάρχει αδερφική αντιζηλία και αν ναι, μέχρι πού μπορεί να φτάσει; Έχει σημασία η σειρά γέννησης σε μια οικογένεια;
-
Είμαι έτοιμος να γίνω γονέας;
Ελάτε να γνωρίσουμε λίγο καλύτερα τους εαυτούς μας, μέσα από τους ρόλους του πατέρα, της μητέρας και των αδερφών και να επιστρέψουμε έστω και για λίγο στην πατρίδα των παιδικών μας χρόνων.
Το εργαστήριο πραγματοποιείται μέσω ειδικής πλατφόρμας e-learning και δεν απαιτούνται εξειδικευμένες γνώσεις, θα υπάρχει ακριβής καθοδήγηση. Η πλατφόρμα θα είναι ανοιχτή καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας και όλες οι «συζητήσεις» και ασκήσεις θα γίνονται γραπτώς. Δεν χρειάζεται παρακολούθηση συγκεκριμένη μέρα ή ώρα. Θα προηγηθεί συζήτηση μέσω τηλεφώνου ή συνάντηση μέσω Skype.
Για πληροφορίες για το σεμινάριο επικοινωνήστε στο [email protected] ή στο τηλέφωνο 6977500954