Η «μαύρη ζάχαρη» παρατείνει τις παραστάσεις της

Στην Ακαδημία Πλάτωνος, έως την 1η Μαρτίου
Παρασκευή, 23 Ιανουαρίου 2015 10:20
alexkaraiskos
A- A A+

Εμπνευσμένο από την ιδέα του βιβλίου «Candy», ένα προκλητικό και σκληρό έργο, ένα κράμα μυθοπλασίας και ποίησης, υφαίνει μια σκοτεινή ιστορία για τον έρωτα, τα εμπόδια που συναντά, τους προσωπικούς μας εφιάλτες και τον εθισμό των ανθρώπων απέναντι σε κάθε είδους εξάρτηση.

Σε κείμενο του Χρήστου Καρασαββίδη και σκηνοθεσία του Γιάννη Ράμου, η παράσταση, που παρουσιάζεται στην Ακαδημία Πλάτωνος, λόγω της μεγάλης επιτυχίας της, παρατείνει τις παραστάσεις της έως την 1η Μαρτίου, κάθε Σάββατο και Κυριακή.

ALEXKARAISKOS
Μονάχα αόριστες ευχές

Ήταν ένα κορίτσι. Και γνώρισε ένα αγόρι. Και οι μέρες εκείνες ήταν ευτυχισμένες. Μετά, έγιναν τρεις, γιατί άρχισαν να παίζουν με μια καρφίτσα και να βάζουν στο σώμα τους υγρή ζάχαρη, για να νιώθουν πιο ζωντανοί. Και κόλλησαν. Και τίποτα πια δεν ήταν όμορφο χωρίς το παιχνίδι τους. Κι έτσι, άρχισαν να ζουν ένα σκληρό «παραμύθι». Γιατί ο Παράδεισος και η Κόλαση βρίσκονται εδώ, επί Γης.

«Μερικές φορές, λέμε πράγματα, χωρίς να τα πιστεύουμε. Θεωρούμε πως κρατάμε όλο τον κόσμο στα χέρια μας, επειδή για μια στιγμή είμαστε ευτυχισμένοι. Μιλάμε για το μέλλον, λες και εξαρτάται από μας. Λέμε πως θα τα καταφέρουμε και πιστεύουμε σε μια βοήθεια, που δεν έρχεται ποτέ. Θα κάνουμε. Θα είμαστε. Θα δούμε. Όλα αυτά δεν είναι, παρά μονάχα, σύμβολα της αδυναμίας μας να δεχτούμε την πραγματικότητα. Δεν είναι, παρά μονάχα, αόριστες ευχές».

ALEXKARAISKOS
Ταυτότητα παράστασης
Κείμενο: Χρήστος Καρασαββίδης, σκηνοθεσία - μουσική επιμέλεια: Γιάννης Ράμος, κινησιολογία: Σοφία Μιχαήλ, φωτισμοί: Στέλλα Κάλτσου, σκηνικά: Ζωή Μολυβά - Φαμέλη, κοστούμια: Aπόλλωνας Παπαθεοχάρης, Α΄ βοηθός σκηνοθέτη: Μαρίλια Χαριδήμου, Β΄ βοηθός σκηνοθέτη: Ηρώ Πεκτέση. Παίζουν: Κρίστελ Καπερώνη, Πάνος Νάτσης, Παναγιώτης Μπρατάκος.

ALEXKARAISKOS
Πληροφορίες
Ακαδημία Πλάτωνος: Σπύρου Πάτση & Μαραθωνομάχων 8 -  Βοτανικός (έναντι Λεωφόρου Αθηνών), τηλ.: 210 4830330. Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Σάββατο: 21.15, Κυριακή: 20.30. Διάρκεια παράστασης: 80 λεπτά. Τιμές εισιτηρίων: κανονικό: 12 ευρώ, γκρουπ 4 ατόμων και άνω: 10 ευρώ, μειωμένο (άνεργοι, συνταξιούχοι, ΑΜΕΑ): 8 ευρώ.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς