Επίγεια Κόλαση, πασπαλισμένη με μαύρη ζάχαρη

Στο θέατρο Βυρσοδεψείο
Παρασκευή, 02 Μαΐου 2014 09:30
A- A A+

Εμπνευσμένο από την ιδέα του βιβλίου «Candy», ένα προκλητικό και σκληρό έργο, ένα κράμα μυθοπλασίας και ποίησης, υφαίνει μια σκοτεινή ιστορία για τον έρωτα, τα εμπόδια που συναντά, τους προσωπικούς μας εφιάλτες και τον εθισμό των ανθρώπων απέναντι σε κάθε είδους εξάρτηση.

Με μέρος των εσόδων της να προσφέρεται στο μεγαλύτερο δίκτυο υπηρεσιών απεξάρτησης και κοινωνικής επανένταξης, το ΚΕΘΕΑ, η παράσταση «Μαύρη ζάχαρη», σε κείμενο του Χρήστου Καρασαββίδη και σκηνοθεσία του Γιάννη Ράμου, παρουσιάζεται στο θέατρο Βυρσοδεψείο, έως τις 30 Μαΐου, κάθε Πέμπτη και Παρασκευή.

Μονάχα αόριστες ευχές

Ήταν ένα κορίτσι. Και γνώρισε ένα αγόρι. Και οι μέρες εκείνες ήταν ευτυχισμένες. Μετά, έγιναν τρεις, γιατί άρχισαν να παίζουν με μια καρφίτσα και να βάζουν στο σώμα τους υγρή ζάχαρη, για να νιώθουν πιο ζωντανοί. Και κόλλησαν. Και τίποτα πια δεν ήταν όμορφο χωρίς το παιχνίδι τους. Κι έτσι, άρχισαν να ζουν ένα σκληρό «παραμύθι». Γιατί ο Παράδεισος και η Κόλαση βρίσκονται εδώ, επί Γης.

«Μερικές φορές, λέμε πράγματα, χωρίς να τα πιστεύουμε. Θεωρούμε πως κρατάμε όλο τον κόσμο στα χέρια μας, επειδή για μια στιγμή είμαστε ευτυχισμένοι. Μιλάμε για το μέλλον, λες και εξαρτάται από μας. Λέμε πως θα τα καταφέρουμε και πιστεύουμε σε μια βοήθεια, που δεν έρχεται ποτέ. Θα κάνουμε. Θα είμαστε. Θα δούμε. Όλα αυτά δεν είναι, παρά μονάχα, σύμβολα της αδυναμίας μας να δεχτούμε την πραγματικότητα. Δεν είναι, παρά μονάχα, αόριστες ευχές».

Ταυτότητα παράστασης
Κείμενο: Χρήστος Καρασαββίδης, σκηνοθεσία: Γιάννης Ράμος, κινησιολογία: Σοφία Μιχαήλ, φωτισμοί: Στέλλα Κάλτσου, σκηνικά: Ηλέκτρα Σταμπούλου, κοστούμια: Aπόλλωνας Παπαθεοχάρης, α΄ βοηθός σκηνοθέτη: Μαρίλια Χαριδήμου, β΄ βοηθός σκηνοθέτη: Ηρώ Πεκτέση. Παίζουν: Κρίστελ Καπερώνη, Πάνος Νάτσης, Ηλίας Γκογιάννος.

Πληροφορίες
Θέατρο Βυρσοδεψείο: Ορφέως 174 - Βοτανικός, τηλ. κρατήσεων: 210 3453203,  6972 146337. Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Πέμπτη: 21.30, Παρασκευή: 21:00. Διάρκεια παράστασης: 80 λεπτά. Τιμές εισιτηρίων: κανονικό: 12 ευρώ, μειωμένο: 8 ευρώ, ατέλειες: 5 ευρώ.

naftemporiki.gr

 

 

Προτεινόμενα για εσάς