Κύπελλο Ελλάδας: Εύκολη νίκη (2-1) στα Χανιά για τον ΠΑΣ Γιάννινα

Τετάρτη, 21 Ιανουαρίου 2015 16:51
UPD:16:55
INTIME SPORTS/INTIMEsports

Η ομάδα της Ηπείρου κυριάρχησε απόλυτα στο πρώτο μισό του αγώνα, διάστημα στο οποίο επέβαλε το παιχνίδι της και έχασε σημαντικές ευκαιρίες.

A- A A+

Προβάδισμα πρόκρισης στην προημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδας πήρε ο ΠΑΣ Γιάννινα από τον πρώτο αγώνα με τα Χανιά, μετά τη νίκη στην Κρήτη με 2-1 που απλοποιεί κατά πολύ τον αγώνα ρεβάνς στην πρωτεύουσα της Ηπείρου την επόμενη Τετάρτη (28/1).

Η ομάδα της Ηπείρου κυριάρχησε απόλυτα στο πρώτο μισό του αγώνα, διάστημα στο οποίο επέβαλε το παιχνίδι της και έχασε σημαντικές ευκαιρίες, όπως με τον Σαπαλίδη στο 16΄ που πέταξε άουτ την μπάλα σε τετ α τετ με τον Σικαλιά, την μόλις άστοχη κεφαλιά του Σκόνδρα στο 19΄, τη νέα «αστοχία» του Σαπαλίδη στο 23΄ και το σουτ του Γιάκου στο 27΄.

Στο 33ο λεπτό ο «μοιραίος» Σαπαλίδης «σημάδεψε» με κεφαλιά το δεξί δοκάρι της χανιώτικης ομάδας, αλλά στο 37΄ ο Κρητικός, που ελάχιστα πριν είχε χάσει με τη σειρά του μεγάλη ευκαιρία, έσπρωξε από κοντά την μπάλα στα δίχτυα για το 0-1, ύστερα από έξοχη συλλογική προσπάθεια.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι παίκτες του Γιάννη Πετράκη κατέβασαν… ταχύτητα, έδωσαν χώρο στους γηπεδούχους αλλά έλεγχαν απόλυτα το ρυθμό του αγώνα και είδαν τον Σικαλιά να επεμβαίνει στα σουτ των Αυγενικού (55΄), Γιάκου (56΄) αλλά τον Ακόστα να διπλασιάζει στο 69ο λεπτό, παίρνοντας το ριμπάουντ μετά την κεφαλιά του Γιάκου στο δοκάρι.

Από την πλευρά τους οι γηπεδούχοι φάνηκαν μόλις στο 76ο λεπτό, όταν μια αξιόλογη απευθείας εκτέλεση φάουλ από τον Μαρτσάκη ανάγκασε τον Σωτηρίου σε δύσκολη επέμβαση για να διαφυλάξει την εστία του, για να μειώσει στο τελικό 1-2 με εξαιρετικό σουτ ο Σούκιας στο 89΄.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις