Ευρωλίγκα: Πρώτο σοβαρό τεστ για στον Ολυμπιακό στην Πόλη

Για την 2η νίκη ο Παναθηναϊκός στο ΟΑΚΑ
Παρασκευή, 16 Ιανουαρίου 2015 09:48
UPD:09:49
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Πρώτος στη μάχη μπαίνει ο Ολυμπιακός, που θα αντιμετωπίσει στην Πόλη την Φενερμπαχτσέ (20:00) των Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς και Νίκου Ζήση.

A- A A+

Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός μάχονται απόψε με Φενερμπαχτσέ και Ζαλγκίρις Κάουνας στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής του 5ου και 6ου ομίλου του Top 16 της Ευρωλίγκας.

Πρώτος στη μάχη μπαίνει ο Ολυμπιακός, που θα αντιμετωπίσει στην Πόλη την Φενερμπαχτσέ (20:00) των Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς και Νίκου Ζήση.

Θα μπορούσε να πει κανείς ότι πρόκειται για το πιο δυνατό τεστ των «ερυθρόλευκων» στην μέχρι τώρα πορεία τους στη διοργάνωση. Η ελληνική ομάδα μετράει δύο σερί νίκες στο ξεκίνημα της Β΄ φάσης και θα επιδιώξει να φύγει με το δεύτερο «διπλό» στον 6ο όμιλο (σ.σ. πέρασε νικηφόρα από την έδρα της Μάλαγα στην πρεμιέρα), κάτι που εάν καταφέρει θα αποκτήσει τεράστιο προβάδισμα έναντι των Τούρκων (μετρούν μία νίκη) για την πρόκριση στους προημιτελικούς της Ευρωλίγκας.

Προβλήματα δεν αντιμετωπίζει καμία από τις δύο ομάδες. Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος θα στηριχτεί και πάλι στην πολύ καλή αμυντική συμπεριφορά των παικτών του, δίδοντας ιδιαίτερη βαρύτητα στο μαρκάρισμα των Γκαούντελοκ, Μπιέλιτσα και Μπογκντάνοβιτς, ενώ για τον Ζέλιμρ Ομπράντοβιτς το μεγαλύτερο «αγκάθι» αποτελεί το μαρκάρισμα του Βασίλη Σπανούλη.

                       «Μονόδρομος» η νίκη

Στις 21:45 ο Παναθηναϊκός θα υποδεχτεί στο κλειστό των ολυμπιακών εγκαταστάσεων τη Ζαλγκίρις Κάουνας, για τον 5ο όμιλο. Από το ξεκίνημα του Top 16 ο στόχος του Παναθηναϊκού είναι ένας και μοναδικός: Να «προστατεύσει» την έδρα του για να διατηρήσει ακέραιες τις ελπίδες του για πρόκριση στα πλέι οφ της Ευρωλίγκας.

Οι «πράσινοι» τα κατάφεραν, έστω  και δύσκολα με τη Μακάμπι στην πρεμιέρα, στη συνέχεια ηττήθηκαν στο... παρά πέντε από τη Μπαρτσελόνα στη Βαρκελόνη, οπότε η νίκη στο αποψινό ματς με τους Λιθουανούς (σ.σ. μετρούν μία νίκη) είναι μονόδρομος.

Ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς στις δηλώσεις που έκανε τόνισε ότι θα πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στη Ζαλγκίρις και περισσότερο στον Άντερσον, ο οποίος αποτελεί το «βαρύ πυροβολικό» της λιθουανικής ομάδας. Ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους θα τεθεί αντιμέτωπος με το «τριφύλλι», αυτή την φορά όχι σαν παίκτης, αλλά ως assistant coach.


 

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Αθλητικές Μεταδόσεις