Volkswagen Passat: Με επιβλητικό χαρακτήρα

H 8η γενιά του Passat βρίσκεται στην Ελλάδα
Δευτέρα, 29 Δεκεμβρίου 2014 14:00
UPD:14/01/2015 18:19
A- A A+

Από την έντυπη έκδοση

Με εξαιρετική τιμή βάσης στα 21.400 ευρώ (20.440 ευρώ με απόσυρση), με τον 1.400άρη TSI και 125 άλογα, καθώς και την αμέσως επόμενη επιλογή των 150 ίππων στα 24.900 ευρώ (23.940 ευρώ με απόσυρση), το νέο Passat είναι διαθέσιμο στην ελληνική αγορά σε τρία επίπεδα εξοπλισμού (Trendline, Comfortline, Highline).

Η VW αναβίβασε συνολικά την 8η γενιά του μεσαίου-μεγάλου σεντάν μοντέλου της, προσδίδοντάς της επιβλητικά χαρακτηριστικά από πλευράς εικόνας, αλλά και ουσίας. Γερμανική λογική, με αρκετά στοιχεία πολυτέλειας, αίσθηση ποιότητας, άνεση κατά την οδήγηση, «αλφάδι» στο δρόμο, με υψηλές προδιαγραφές ενεργητικής και παθητικής ασφάλειας.

Τα νέας σχεδίασης φωτιστικά σώματα εμπρός και πίσω κεντρίζουν την προσοχή, ενώ παράλληλα προσφέρουν τη βέλτιστη δυνατή ορατότητα συμβάλλοντας στην κορυφαία ασφάλεια που το νέο Passat προσφέρει. Η ακριβής σχεδίαση συνδυάζεται αρμονικά με τη νέα γκάμα ζαντών αλουμινίου.

Στο εσωτερικό, η έγχρωμη οθόνη αφής διάστασης 6,5’’ σε συνδυασμό με τον περιμετρικό ατμοσφαιρικό φωτισμό «Ambient» δημιουργούν ένα μοναδικό αποτέλεσμα υψηλής τεχνολογίας και εκλεπτυσμένης σχεδίασης. Το ηλεκτρικό χειρόφρενο με λειτουργία Auto-Hold προφέρει ακόμη περισσότερο χώρο, ενώ παράλληλα κάνει την εκκίνηση από στάση πιο εύκολη από ποτέ.

Η εργονομική σχεδίαση του εσωτερικού σε συνδυασμό με τα πιστοποιημένα ορθοπεδικά καθίσματα ergoComfort (με 6 ηλεκτρικές ρυθμίσεις στο κάθισμα του οδηγού) προσφέρουν νέα επίπεδα άνεσης και ευκολίας.

Ο νέος καινοτόμος 3ζωνικός αυτόματος κλιματισμός Climatronic δίνει τη δυνατότητα για εξατομικευμένη ρύθμιση της θερμοκρασίας για τον οδηγό, τον συνοδηγό και τους πίσω επιβάτες. Τα συστήματα Infotainment με οθόνες αφής, αισθητήρα εγγύτητας, JPEG Viewer, σύνδεση με εξωτερικές πηγές ήχου (SD card, USB, Aux In, Audio Streaming) και Bluetooth εξασφαλίζουν ότι κάθε μετακίνηση με το νέο Passat είναι μία μοναδική εμπειρία αυτοκίνησης.

Με το νέο Passat, η Volkswagen εισάγει 3 νέους κινητήρες 1,6-2 λίτρων TDI που διακρίνονται για τη δύναμη αλλά και την οικονομία τους -η κορυφαία εκδοχή συνδυάζεται αποκλειστικά με 7τάχυτο κιβώτιο DSG και τετρακίνηση 4Motion.

Η γκάμα των πιο προσιτών οικονομικά κινητήρων βενζίνης περιλαμβάνει τους νέους 1.4 TSΙ (125-150 ίπποι) με ACT (ενεργό σύστημα απενεργοποίησης κυλίνδρων). Ολοι οι κινητήρες εφοδιάζονται με BlueMotion Technology και προαιρετικά με κιβώτιο DSG.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΝΟΥΠΑΚΗΣ - [email protected]

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή