Παπαθανασίου: «Kανένας αιφνιδιασμός στην πολιτική φαρμάκου»

Δευτέρα, 29 Μαρτίου 2004 18:16
A- A A+

Δεν πρόκειται να υπάρξουν αιφνιδιασμοί στην πολιτική φαρμάκου δήλωσε ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Γιάννης Παπαθανασίου, στους εκπροσώπους της φαρμακοβιομηχανίας με τους οποίους συναντήθηκε σήμερα. Ο κ. Παπαθανασίου επισήμανε πως οι τελικές προτάσεις της κυβέρνησης θα τεθούν σε διάλογο με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.

Ο υφυπουργός Ανάπτυξης ενημερώθηκε για τα αιτήματα και τις απόψεις των εκπροσώπων της φαρμακοβιομηχανίας και τόνισε πως η επιλογή της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Ανάπτυξης αλλά και συνολικά της κυβέρνησης είναι η δημιουργία κλίματος εμπιστοσύνης και συνεργασίας με όλους τους φορείς της αγοράς και όχι σχέσεις αντιπαράθεσης και έντασης.

Όπως τόνισε ο κ. Παπαθανασίου, πρώτη προτεραιότητα του υπουργείου είναι η εύκολη πρόσβαση όλων των ασφαλισμένων στην φαρμακευτική θεραπεία, η διαρκής μέριμνα για φθηνό φάρμακο και η ενίσχυση της εγχώριας φαρμακευτικής βιομηχανίας με παράλληλη ενίσχυση των θέσεων εργασίας στον κλάδο.

Τις επόμενες μέρες ο κ. Παπαθανασίου αναμένεται να συναντηθεί με το προεδρείο του ΣEB, της ΓΣEBEE, με τη Διοίκηση του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου, καθώς και με τους εκπροσώπους των Iδιωτικών Σχολείων, Σχολών και Φροντιστηρίων.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή