Πολιτική
Δευτέρα, 29 Μαρτίου 2004 18:16

Παπαθανασίου: «Kανένας αιφνιδιασμός στην πολιτική φαρμάκου»

Δεν πρόκειται να υπάρξουν αιφνιδιασμοί στην πολιτική φαρμάκου δήλωσε ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Γιάννης Παπαθανασίου, στους εκπροσώπους της φαρμακοβιομηχανίας με τους οποίους συναντήθηκε σήμερα. Ο κ. Παπαθανασίου επισήμανε πως οι τελικές προτάσεις της κυβέρνησης θα τεθούν σε διάλογο με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.

Ο υφυπουργός Ανάπτυξης ενημερώθηκε για τα αιτήματα και τις απόψεις των εκπροσώπων της φαρμακοβιομηχανίας και τόνισε πως η επιλογή της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Ανάπτυξης αλλά και συνολικά της κυβέρνησης είναι η δημιουργία κλίματος εμπιστοσύνης και συνεργασίας με όλους τους φορείς της αγοράς και όχι σχέσεις αντιπαράθεσης και έντασης.

Όπως τόνισε ο κ. Παπαθανασίου, πρώτη προτεραιότητα του υπουργείου είναι η εύκολη πρόσβαση όλων των ασφαλισμένων στην φαρμακευτική θεραπεία, η διαρκής μέριμνα για φθηνό φάρμακο και η ενίσχυση της εγχώριας φαρμακευτικής βιομηχανίας με παράλληλη ενίσχυση των θέσεων εργασίας στον κλάδο.

Τις επόμενες μέρες ο κ. Παπαθανασίου αναμένεται να συναντηθεί με το προεδρείο του ΣEB, της ΓΣEBEE, με τη Διοίκηση του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου, καθώς και με τους εκπροσώπους των Iδιωτικών Σχολείων, Σχολών και Φροντιστηρίων.