Volvo - Robocoaster: Ασφάλεια με πηγή έμπνευσης το λούνα παρκ

Δευτέρα, 05 Ιανουαρίου 2015 14:58
UPD:13/01/2015 15:14
A- A A+

Ένα πολύ δημοφιλές παιχνίδι που συναντάμε στα μεγάλα θεματικά πάρκα (ή λούνα παρκ) αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για έναν μηχανικό της Volvo, ειδικό σε θέματα ασφάλειας. Πρόκειται για έναν μεγάλο μηχανικό βραχίονα (ή Robocoaster) που εκτελεί απότομες κινήσεις προς διάφορες κατευθύνσεις.

Η σουηδική εταιρεία κατασκευής βιομηχανικών ρομπότ ABB είχε την τεχνολογία και την τεχνογνωσία που χρειαζόταν για να προγραμματίσει ένα μηχάνημα, σχεδιασμένο για εργασίες ακριβείας, να κινεί ένα κάθισμα αυτοκινήτου με ανάλογο τυχαίο τρόπο. Ενα κάθισμα αυτοκινήτου με ζώνη ασφαλείας τοποθετείται στον πολυαξονικό ρομποτικό βραχίονα, ο οποίος σε συνδυασμό με ένα ανδρείκελο crash test, μπορεί να προσομοιώσει τις κινήσεις σε σενάριο εκτροπής από το δρόμο.

Κατά την εξελικτική διαδικασία του Νέου XC90, το «Robocoaster» χρησιμοποιήθηκε για να βρεθεί ο σωστός συνδυασμός γεωμετρίας της ζώνης ασφαλείας, ταχείας σύμπτυξης της ζώνης ασφαλείας και σχήματος του καθίσματος που θα βοηθούσε να παραμείνει ο επιβάτης σταθερά στη θέση του.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή