Αλ. Τσίπρας: Μαύρη προπαγάνδα από την κυβέρνηση

Τρίτη, 13 Ιανουαρίου 2015 12:52
UPD:15:14
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΧΑΡΗΣ ΙΟΡΔΑΝΙΔΗΣ

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας μιλάει έξω από το εκλογικό κέντρο του ΣΥΡΙΖΑ στην πλατεία Καπνεργάτη της Καβάλας.

A- A A+

Προσπάθεια εκφοβισμού των πολιτών χρέωσε στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας από την Καβάλα, πρώτο σταθμό της περιοδείας του στην περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Μιλώντας σε υποστηρικτές του ΣΥΡΙΖΑ, έξω από το εκλογικό κέντρο του κόμματος, στην πλατεία Καπνεργάτη, ο κ. Τσίπρας είπε ότι οι συνεργάτες του κ. Σαμαρά και ο ίδιος προσπαθούν «με απίστευτα ψεύδη να ξεγελάσουν κάθε κοινωνική κατηγορία», συμπληρώνοντας σε δηκτικό τόνο: «Το μοναδικό που δεν έχουν πει ακόμα είναι ότι αν βγει ο ΣΥΡΙΖΑ, θα κάνει παιδομάζωμα και θα σας πάρει τις γυναίκες»

«Πάνε στους αστυνομικούς και τους λένε ότι αν βγει ο ΣΥΡΙΖΑ, θα σας αφοπλίσει και θα χάσετε τη δουλειά σας. Πάνε στους οπαδούς της ΑΕΚ και τους λένε πως αν βγει ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν θα σας κάνει γήπεδο. Πάνε στους κυνηγούς και τους λένε πως αν βγούμε, θα καταργήσουμε το κυνήγι. Πάνε στους χριστιανούς και τους λένε αν βγει ο ΣΥΡΙΖΑ, θα σας απαγορεύσει να θρησκεύεστε και θα κατεβάσει τις εικόνες», πρόσθεσε. 

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, όλα αυτά τα λόγια φανερώνουν κινήσεις πανικού. «Γίνονται καταγέλαστοι και υποβιβάζουν το επίπεδο της προεκλογικής αντιπαράθεσης», σημείωσε. 

Όπως είπε ο κ. Τσίπρας, με μαύρη προπαγάνδα όμως και με το φόβο κανείς δεν πήγε μπροστά. «Εμείς, με τα επιχειρήματά μας, την πολιτική μας, το πρόγραμμά μας θα χτίσουμε ξανά μια Ελλάδα της ανάπτυξης και τη ελπίδας», συνέχισε.

«Η ελπίδα θα κερδίσει στις 25 Γενάρη και όλοι μαζί θα σφίξουμε τα δόντια για να οικοδομήσουμε μία Ελλάδα της αξιοπρέπειας, της δικαιοσύνης, της δημοκρατίας», τόνισε.

Αργότερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έφθασε στη Δράμα και περιόδευσε στην αγορά της. Από εκεί σημείωε πως «η αναμέτρηση παίρνει ιστορικές διαστάσεις καθώς το αποτέλεσμά της θα κρίνει αποφασιστικά το αν η Ελλάδα θα συνεχίσει να εφαρμόζει αδιέξοδα μέτρα, θα συνεχίσει να πορεύεται στον καταστροφικό δρόμο του μνημονίου και της λιτότητας ή θα δώσει πρότυπο έναυσμα για μια μεγάλη και αναγκαία αλλαγή, για μια στροφή σε ευρωπαϊκό επίπεδο».

Ακόμη τόνισε την ανάγκη «να μπει ένα τέρμα στην καταστροφική πορεία, στον οδυνηρό κατήφορο» και πρόσθεσε ότι «βήμα το βήμα, με δυσκολίες, τις οποίες θα αντιμετωπίσουμε, σφίγγοντας τα δόντια, αλλά με περηφάνια, να επουλώσουμε τις πληγές του μνημονίου, να επουλώσουμε τις πληγές της ανθρωπιστικής κρίσης, θέτοντας ένα πλαίσιο δικαιοσύνης και αξιοκρατίας».

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή