Τζιχαντιστές χάκαραν λογαριασμούς του αμερικανικού στρατού σε Twitter και YouTube

Τρίτη, 13 Ιανουαρίου 2015 13:18
UPD:13:18
Reuters/HANDOUT
A- A A+

Τους λογαριασμούς της Centcom των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων στο Twitter και το YouTube χάκαρε ομάδα η οποία ισχυρίζεται πως υποστηρίζει το Ισλαμικό Κράτος, με αποτέλεσμα την παύση της λειτουργίας τους για λίγες ώρες.

Όπως αναφέρεται σε επίσημη ανακοίνωση της κεντρικής διοίκησης (US Central Command), οι ιστοσελίδες της στο Twitter και το YouTube παραβιάστηκαν για περίπου 30 λεπτά. «Αυτές οι σελίδες βρίσκονται σε εμπορικής χρήσης servers, οι οποίοι δεν υπάγονται στο υπουργείο Άμυνας – και στις δύο περιπτώσεις κατέβηκαν offline προσωρινά ενώ εξετάζεται περαιτέρω το περιστατικό. Τα επιχειρησιακά στρατιωτικά δίκτυα της Centcom δεν παραβιάστηκαν και δεν υπήρχαν επιπτώσεις επιχειρησιακού χαρακτήρα στην κεντρική διοίκηση…το αντιμετωπίζουμε καθαρά ως περίπτωση κυβερνοβανδαλισμού».

Όπως σημειώνεται περαιτέρω, η αρχική εκτίμηση είναι ότι δεν διέρρευσαν/ δημοσιεύθηκαν εμπιστευτικές πληροφορίες και ότι οι πληροφορίες που δημοσιεύτηκαν δεν προέρχονταν από τον server της Centcom ή από σελίδες κοινωνικής δικτύωσης. «Επιπρόσθετα, ενημερώνουμε τις αρμόδιες αρχές του υπουργείου Άμυνας και επιβολής νόμου σχετικά με το ενδεχόμενο δημοσίευσης προσωπικών δεδομένων και θα προβούμε στις απαιτούμενες ενέργειες για να διασφαλιστεί ότι άτομα που ενδεχομένως να επηρεάστηκαν θα ενημερωθούν άμεσα».

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του BBC, τα μηνύματα – ένα εκ των οποίων, στο Twitter, έλεγε «Αμερικανοί στρατιώτες, ερχόμαστε, προσέξτε»- έφεραν υπογραφή «ISIS», ενώ εμφανίστηκαν και κάποια στρατιωτικά έγγραφα.

 

Προτεινόμενα για εσάς