To ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ

Δευτέρα, 12 Ιανουαρίου 2015 16:24
UPD:17:22
SOOC/Nikos Libertas
A- A A+

Στη δημοσιότητα έδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ το ψηφοδέλτιο Επικρατείας. Επικεφαλής τέθηκε ο Κωνσταντίνος Τσουκαλάς, ακαδημαϊκός.

Στη δεύτερη θέση είναι η καθηγήτρια στο Bard College, διευθύντρια του τμήματος έρευνας για την ισότητα των φύλων του Levy Economics Institute στη Νέα Υόρκη Ρ. Αντωνοπούλου, ο υπεύθυνος Τύπου Π. Σκουρλέτης, η απολυμένη Δημοσιογράφος από την ΕΡΤ Αγλαΐα Κυρίτση και στην πέμπτη και πιθανότατα εκλόγιμη θέση ο αντιστράτηγος εν αποστρατεία, Ν. Τόσκας.

Αναλυτικά το ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ: 

  • ΤΣΟΥΚΑΛΑΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ, Ακαδημαϊκός
  • ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥ ΡΑΝΙΑ, Πανεπιστημιακή Ερευνήτρια
  • ΣΚΟΥΡΛΕΤΗΣ ΠΑΝΟΣ, Οικονομολόγος
  • ΚΥΡΙΤΣΗ ΑΓΛΑΪΑ, Δημοσιογράφος
  • ΤΟΣΚΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ, Στρατηγός εν αποστρατεία
  • ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΥ ΤΑΣΙΑ, Νομικός
  • ΤΣΙΡΩΝΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ, Χημικός
  • ΦΙΛΙΝΗ ΑΝΝΑ, Αρχιτέκτων /Εικαστικός
  • ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ, Αγρότης
  • ΓΕΡΟΥ ΚΑΤΙΑ, Ηθοποιός
  • ΑΧΤΣΙΟΓΛΟΥ ΕΦΗ, Διδάκτωρ Ερευνήτρια
  • ΠΕΛΕΓΡΙΝΗΣ ΘΕΟΔΟΣΗΣ, π. Πρύτανης ΕΚΠΑ

Ποιοι θα είναι στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της ΝΔ

Στη ΝΔ, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν θα είναι τελικά υποψήφιοι οι στενοί συνεργάτες του Πρωθυπουργού Χρύσανθος Λαζαρίδης -το είπε ο ίδιος το πρωί- και Σταύρος Παπασταύρος. 

Ο κ. Λαζαρίδης μιλώντας στο Mega διευκρίνισε ότι ήταν κάτι που το ζήτησε ο ίδιος από τον Πρωθυπουργό επειδή ήταν και το 2012 υποψήφιος στο Επικρατείας, προκειμένου να «ανοίξει ο δρόμος σε νέες υποψηφιότητες».  

Στη δεύτερη θέση, μετά τον πρύτανη του ΕΚΠΑ Θ. Φορτσάκη, θα βρίσκεται κατά πάσα πιθανότητα το μέλος του Μη Κερδοσκοπικού Σωματείου Δεσμός, δικηγόρος Αθηνών και Νέας Υόρκης Νίκη Κεραμέως. 

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες η κ. Κεραμέως έδωσε «μάχη» μέχρι και σήμερα με την πρόεδρο του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών και οδοντίατρο Έφη Κ. Μπάσδρα. Βέβαια όσο δεν ανακοινώνονται και επίσημα τα ονόματα «όλα είναι ανοιχτά» σημειώνει στέλεχος της Συγγρού. 

Στην τρίτη και τέταρτη θέση θα βρίσκονται ο υπουργός Επικρατείας Δ. Σταμάτης και ο πρώην βουλευτής της ΔΗΜΑΡ και νυν ανεξάρτητος Β. Οικονόμου.

Στη «μάχη» μεταξύ του ΠΑΣΟΚ και του ΚΙΔΗΣΟ του Γιώργου Παπανδρέου, τα πρωτοκλασάτα στελέχη και επί σειρά ετών υπουργοί του κόμματος του κ. Βενιζέλου θα αντιμετωπίσουν τη γενιά των σαραντάρηδων του Γιώργου. Στελέχη δηλαδή προερχόμενα από τη νεολαία ΠΑΣΟΚ, με τους συνεργάτες του κ. Βενιζέλου να δηλώνουν ότι ο κ. Παπανδρέου με την κίνησή του απλά «θα στερήσει από το ΠΑΣΟΚ την τρίτη θέση στις εκλογές», αφού δεν φαίνεται να υπάρχει ρεύμα από τον ΣΥΡΙΖΑ προς το ΚΙΔΗΣΟ και «διακινδυνεύει να καταλάβει την τρίτη θέση η Χρυσή Αυγή», με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Τέλος, κόντρα ξέσπασε μεταξύ των δύο πρώην κυβερνητικών ετέρων, της ΝΔ και της ΔΗΜΑΡ, με αφορμή μία δήλωση του Αργ. Ντινόπουλου για τον Φ. Κουβέλη σε προεκλογική συγκέντρωση του υπουργού Εσωτερικών.

Η Αγίου Κωνσταντίνου ζήτησε από τη ΝΔ να αποδοκιμάσει δημοσίως –κάνει λόγο για «υβριστή»- τον κ. Ντινόπουλο, ενώ στη διαμάχη παρενέβη και ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωσή του.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΣ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή