Bild: Μετά το Παρίσι η Ρώμη;

Κυριακή, 11 Ιανουαρίου 2015 23:52
UPD:23:55
REUTERS/ALESSANDRO BIANCHI

Χαρτιά με το σύνθημα «Je suis Charlie» έχουν αναρτηθεί στην είσοδο της γαλλικής πρεσβείας στη Ρώμη. 

A- A A+

Οι τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι πιθανόν να είναι η απαρχή κύματος επιθέσεων στην Ευρώπη, υποστηρίζει η κυριακάτικη Bild, επικαλούμενη πηγές των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών.

Σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα, την πληροφορία αυτή φέρεται να άντλησε η υπηρεσία μυστικών πληροφοριών NSA από την παρακολούθηση επικοινωνιών ηγετικών στελεχών της τρομοκρατική οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος. Βάση αυτών των πληροφοριών, που έχουν συγκεντρωθεί εδώ και μήνες, είναι ότι κομάντος τρομοκρατών επιδιώκουν να έρθουν στην Ευρώπη.

Το δημοσίευμα αναφέρει ακόμη ότι μετά τις επιθέσεις στο Παρίσι την περασμένη Τετάρτη η NSA υπέκλεψε ξανά συνομιλίες με ανησυχητικό περιεχόμενο: ως πιθανός επόμενος στόχος ενός τρομοκρατικού χτυπήματος αναφέρθηκε η Ρώμη. Συγκεκριμένα σχέδια δεν είναι όμως γνωστά.

Σε άλλο σημείο του άρθρου αναφέρεται ότι η Βρετανία έχει ήδη προειδοποιήσει τους ευρωπαίους εταίρους της για επιθέσεις σε αεροσκάφη με εκρηκτικά που δεν είναι ανιχνεύσιμα. Μόλις πρόσφατα η Αλ Κάιντα είχε δημοσιεύσει στο διαδίκτυο λεπτομερείς οδηγίες για την κατασκευή σχετικών μηχανισμών.

Πηγή: Deutsche Welle

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή