Μπάσκετ: Nίκη του ΠΑΟΚ επί της ΑΕΚ με 73-71

Κυριακή, 11 Ιανουαρίου 2015 19:10
UPD:20:31
ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ
A- A A+

Μετά από συγκλονιστικό ματς που έγινε στην Πυλαία, ο ΠΑΟΚ «έκλεψε» στο… νήμα τη νίκη από την ΑΕΚ (73-71), χάρις στο τρίποντο του Οντουμ 7’’ πριν τη λήξη.

Το ντέρμπι των «δικεφάλων» της 12ης αγωνιστικής της Α1 ήταν πραγματικό θρίλερ στο δεύτερο ημίχρονο.

Η Ένωση ήταν ανώτερη στο πρώτο 20λεπτο, το οποίο έκλεισε προηγούμενη με 10 πόντους (42-32), ενώ στο δεύτερο οι Θεσσαλονικείς με υπερπροσπάθεια κάλυψαν τη διαφορά και ένα λεπτό πριν τη λήξη οι φιλοξενούμενοι προηγούνταν με… βραχεία κεφαλή (66-67).

Ο κορυφαίος παίκτης για την ομάδα του Ντράγκαν Σάκοτα, Ντελινικάιτις, με «βόμβα» τριών πόντων 36΄΄ πριν τη λήξη έδωσε… αέρα τεσσάρων πόντων στους «κιτρινόμαυρους» και προς στιγμή φάνηκε ότι στο μικρό διάστημα που απέμενε οι γηπεδούχοι δεν θα μπορούσαν να ανατρέψουν τα εις βάρος τους δεδομένα.

Ο Μιλόσεβιτς, όμως, αστόχησε στη μία από τις δύο βολές που εκτέλεσε (68-71), στη συνέχεια ο Κάρτερ με δύο βολές έφερε τον ΠΑΟΚ σε απόσταση… αναπνοής και ο Παπαντωνίου με τραγικό λάθος έδωσε τη δυνατότητα στους γηπεδούχους να πάρουν την επίθεση.

Ο Όντουμ με απίστευτο τρίποντο χάρισε τη νίκη στον ΠΑΟΚ, καθώς ο Ντελινικάιτις αστόχησε στο λει απ που επιχείρησε 2΄΄ πριν το τέλος.
Ο Λιθουανός με 14 πόντους ήταν ο κορυφαίος της ΑΕΚ, που είχε επίσης σε καλή μέρα και τους Ινγκλις, Μενσά-Μπονσού με 13 και 12 πόντους αντίστοιχα.

Από το «δικέφαλο» του Βορρά που έκανε το 6 στα 6 στην έδρα του, ξεχώρισε ο Λάγκφορντ με 18 πόντους.
 

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις