Κορυφώνεται η προεκλογική εκστρατεία

Σε θέσεις «μάχης» Ν.Δ., ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ
Κυριακή, 11 Ιανουαρίου 2015 15:17
UPD:15:20
Eurokinissi/ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ ΘΑΝΑΣΗΣ

Τέσσερις νέες δημοσκοπήσεις, τέλος, οι οποίες ήρθαν στο φως της δημοσιότητας, δίνουν προβάδισμα στον ΣΥΡΙΖΑ μεταξύ 2,6 και 5,5 ποσοστιαίων μονάδων.

A- A A+

Στη σκιά της μεγάλης πορείας κατά της τρομοκρατίας στο κέντρο της γαλλικής πρωτεύουσας, παρουσία πλήθους ηγετών, μεταξύ αυτών και του Έλληνα πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, κορυφώνεται στην Αθήνα η προεκλογική εκστρατεία των κομμάτων.

Το Σάββατο ο κ. Σαμαράς παρουσιάζοντας, σε διακαναλική σύνδεση, το Εθνικό Σχέδιο Μεταρρυθμίσεων και Ανάπτυξης δεσμεύθηκε για σταδιακές μειώσεις σε φορολογία – ΕΝΦΙΑ, ενώ διευκρίνισε ότι δεν πρόκειται να γίνουν άλλες περικοπές μισθών και συντάξεων.

Τσίπρας: Η Ελλάδα θα παραμείνει στο ευρώ 

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, με συνέντευξή του στη Realnews, σημειώνει ότι σε περίπτωση που το κόμμα του γίνει κυβέρνηση  «υπουργοί θα γίνουν οι ικανότεροι και οι εντιμότεροι » και ότι θα είναι  «κυβέρνηση όλων των Ελλήνων και όχι μιας παράταξης».

Τονίζει παράλληλα ότι η Ελλάδα θα παραμείνει στο ευρώ και θα πρωτοστατήσει στον αγώνα ενάντια στη λιτότητα, ότι θα πληρώσει κανονικά τα ομόλογα που λήγουν τον Μάρτιο και ότι δεν πρόκειται να συμμαχήσει με δυνάμεις «που υποστηρίζουν τη σημερινή καταστροφική πολιτική».

Στην Κουμουνδούρου παρακολουθούν με προσοχή τον διεθνή Τύπο και εκτιμούν ότι «κορυφαίοι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι (Ντάισελμπλουμ, εκπρόσωπος Κομισιόν, Ντράγκι κτλ.) ξεκαθάρισαν με τον πιο σαφή τρόπο ότι δεν υφίσταται καν θέμα εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη.

Αναφορικά με την εσωτερική επικαιρότητα σημειώνουν ότι στην πρόσφατη δημοσκόπηση της GPO «καταγράφεται ότι το 53,7% του ελληνικού λαού θέλει από την επόμενη κυβέρνηση να κάνει εκ νέου διαπραγμάτευση και νέα συμφωνία και μόλις το 12,6% επιθυμεί συνέχιση της σημερινής πολιτικής. Επίσης, το 52,6% πιστεύει στην περίπτωση που η ελληνική κυβέρνηση έρθει σε σκληρή διαπραγμάτευση με τους εταίρους, οι εταίροι μας θα αναγκαστούν να υποχωρήσουν».

Για να καταλήξουν στην εκτίμηση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «βρίσκεται σε τροχιά ενίσχυσης των ποσοστών του με δυναμική τέτοια που να καθιστά απολύτως εφικτή την αυτοδυναμία», κάτι που, σύμφωνα με τα κορυφαία στελέχη του κόμματος τεκμαίρεται από το σύνολο των δημοσκοπήσεων «όταν στα ποσοστά των κομμάτων γίνει αναγωγή (αναποφάσιστων, άκυρων κτλ)».

Την αυτοδυναμία ζήτησε και ο κ. Τσίπρας στην ομιλία του το βράδυ του Σαββάτου στην Κόρινθο, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «ζητάμε από τον ελληνικό λαό να δώσει στο ΣΥΡΙΖΑ μια μεγάλη, αδιαμφισβήτητη πλειοψηφία στη Βουλή. Ζητάμε και θα έχουμε αυτοδυναμία».

Βενιζέλος: Τρίτη δύναμη το ΠΑΣΟΚ στις εκλογές

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, από την πλευρά του, μιλώντας στη διακαναλική συνέντευξη του κόμματός του αναφέρθηκε στον στόχο της Χαριλάου Τρικούπη που, όπως είπε, είναι να κατακτήσει στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου την τρίτη θέση στις εκλογές, «ώστε να είναι ο εγγυητής και εκείνη η δύναμη που θα επιδιώξει την ευρύτερη δυνατή εθνική συναίνεση, για να αποφευχθούν ο κίνδυνοι μας νέας εθνικής καταστροφής».

Τέσσερις νέες δημοσκοπήσεις, τέλος, οι οποίες ήρθαν στο φως της δημοσιότητας, δίνουν προβάδισμα στον ΣΥΡΙΖΑ μεταξύ 2,6 και 5,5 ποσοστιαίων μονάδων, ενώ στη δημοσκόπηση της εταιρείας Public Issue, την οποία δημοσιεύει η «Αυγή της Κυριακής», στην εκτίμηση εκλογικής επιρροής ο ΣΥΡΙΖΑ λαμβάνει 38% και 151 έδρες.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΣ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή