Καταδίωξη-θρίλερ και ομηρία βορειοανατολικά του Παρισιού

Σε αστυνομικό κλοιό η κωμόπολη Νταμαρτέν-αν-Γκελ
Παρασκευή, 09 Ιανουαρίου 2015 10:34
UPD:13:24
FRANCE 24 English

Δείτε live από το FRANCE 24

A- A A+

Ομηρία βρίσκεται σε εξέλιξη σε εγκαταστάσεις εταιρείας της κωμόπολης Νταμαρτέν-αν-Γκελ, βορειοανατολικά του Παρισιού, έπειτα από ανταλλαγή πυρών και καταδίωξη κλεμμένου οχήματος, στο οποίο επέβαιναν πιθανότατα οι δύο καταζητούμενοι για την επίθεση στην εφημερίδα Charlie Hebdo.

Σύμφωνα με αστυνομική πηγή, ένα άτομο κρατείται όμηρος, ενώ το γραφείο του γενικού εισαγγελέα του Παρισιού διέψευσε πριν από λίγο πληροφορίες που μεταδόθηκαν από γαλλικά ΜΜΕ και έκαναν λόγο για έναν νεκρό κατά την ανταλλαγή πυροβολισμών. Το γαλλικό υπουργείο Εσωτερικών δεν ήταν επίσης σε θέση να επιβεβαιώσει τις πληροφορίες περί ύπαρξης θυμάτων.

Πέντε ελικόπτερα υπερίπτανται της γαλλικής κωμόπολης, η οποία έχει αποκλειστεί και βρίσκεται σε αστυνομικό κλοιό. Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας Le Figaro, οι ύποπτοι εγκατέλειψαν νωρίτερα το αυτοκίνητο Renault Clio στο οποίο επέβαιναν και έκλεψαν ένα όχημα μάρκας Peugeot. Τους αδελφούς Κουασί, φέρεται πως αναγνώρισε η γυναίκα οδηγός του Peugeot.

ASSOCIATED PRESS

Ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας Μπερνάρ Καζνέβ επιβεβαίωσε νωρίτερα ότι αστυνομική επιχείρηση βρίσκεται σε εξέλιξη στην κωμόπολη Νταμαρτέν-αν-Γκελ, σε απόσταση 40 χιλιομέτρων από το επίκεντρο των ερευνών για τους αδελφούς Κουασί.

EPA/YOAN VALAT

Πέντε ελικόπτερα υπερίπτανται της γαλλικής κωμόπολης, η οποία έχει αποκλειστεί και βρίσκεται σε αστυνομικό κλοιό.

Μονάδες των ειδικών δυνάμεων της γαλλικής αστυνομίας και της χωροφυλακής συνέχισαν καθ' όλη τη διάρκεια της νύχτας τις επιχειρήσεις στην περιοχή της Πικαρδίας, όπου οι δύο ύποπτοι εντοπίσθηκαν χθες το μεσημέρι από ιδιοκτήτη πρατηρίου καυσίμων, τον οποίο και λήστεψαν.

EURONEWS
Νωρίτερα, αμερικανικές αρχές στην Ουάσιγκτον αποκάλυψαν ότι ο Σερίφ και ο Σαΐντ Κουασί, καταζητούμενοι για το μακελειό στην εφημερίδα Charlie Hebdo, συμπεριλαμβάνονταν εδώ και χρόνια στη «μαύρη λίστα» της τρομοκρατίας και ότι ο δεύτερος είχε εκπαιδευθεί από μέλη της αλ Κάιντα στην Υεμένη.

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή