Κύπελλο Ελλάδας (8ος όμιλος): Απίστευτη πρόκριση για Χανιά, 2-2 με τον Παναθηναϊκό

Πέμπτη, 08 Ιανουαρίου 2015 21:22
UPD:09/01/2015 00:59
ACTION IMAGES PRESS AGENCY
A- A A+

Ο Παναθηναϊκός και τα Χανιά, που αναμετρήθηκαν μεταξύ τους στη Κρήτη και αναδείχθηκαν ισόπαλοι 2-2, ήταν οι δύο τελευταίες ομάδες που πήραν το εισιτήριο για τη φάση των «16» στο Κύπελλο Ελλάδας, από τον 8ο όμιλο.

Οι Κρήτες υποχρέωσαν τους «πράσινους» στην πρώτη βαθμολογική απώλεια, «γυρίζοντας» ένα παιχνίδι στο οποίο βρέθηκαν να χάνουν με 2-0 και καθιστώντας ανώφελη τη μεγάλη νίκη του Ολυμπιακού Βόλου στο Αγρίνιο επί του Παναιτωλικού με 2-0, στο ντεμπούτο του Δημήτρη Ελευθερόπουλου στον πάγκο της θεσσαλικής ομάδας.

Η κατάσταση στον όμιλο εξελίχθηκε σε... θρίλερ κατά τη διάρκεια των δύο συναντήσεων, καθώς με το σκορ στο 2-0 υπέρ του Παναθηναϊκού και των «ερυθρόλευκων» η πρόκριση πήγαινε στον Ολυμπιακό.

Με τη μείωση του σκορ σε 1-2 από την ομάδα της Κρήτης Χανιά και Θεσσαλοί θα οδηγούνταν σε αγώνα μπαράζ, καθώς στην ισοβαθμία το δεύτερο κριτήριο πρόκρισης ήταν η επίθεση όπου οι ομάδες είχαν από δύο γκολ, αλλά τελικά δεν χρειάστηκε να συμβεί αυτό.

Η ομάδα του Γιάννη Αναστασίου προηγήθηκε στο 17΄ με το πρώτο γκολ του Νίνη μετά την επιστροφή του στον Παναθηναϊκό και διπλασίασε με τον Κλωναρίδη στο 29΄, αλλά στην επανάληψη και μετά τη μείωση του σκορ με τον Κρητικό στο 75΄ τα Χανιά κυριάρχησαν, ισοφάρισαν με αριστερό βολέ του Πάγκαλου στο 84΄ κι έχασαν μεγάλη ευκαιρία με τον ίδιο παίκτη στις καθυστερήσεις.

Στο Αγρίνιο ένας απογοητευτικός Παναιτωλικός ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις του χωρίς να συγκεντρώσει ούτε ένα βαθμό. Οι Βολιώτες έπαιξαν έξυπνα τις αντεπιθέσεις και αφού προηγήθηκαν με εκπληκτικό σουτ του Μπιτάνγκ από τα 30 μέτρα στο 16΄ διπλασίασαν με τον Διαμαντόπουλο στο 34΄, αλλά η εξέλιξη στα Χανιά τους άφησε με πικρή αίσθηση, αφού βρέθηκαν πολύ κοντά στην πρόκριση αλλά δεν την πήραν.

Η τελική κατάταξη: Παναθηναϊκός 7, Χανιά 5, Ολυμπιακός Βόλου 4, Παναιτωλικός 0.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις