Κύπελλο Ελλάδας (5ος όμιλος): Η ΑΕΚ άφησε εκτός τον Ατρόμητο

Πέμπτη, 08 Ιανουαρίου 2015 19:14
UPD:19:40
ACTION IMAGES PRESS AGENCY
A- A A+

Μετά τον ΠΑΟΚ, χθες, ακόμη ένας ηχηρός αποκλεισμός συντελέστηκε σήμερα στο Κύπελλο Ελλάδας, καθώς η ΑΕΚ νίκησε 3-0 τον Ατρόμητο και τον άφησε εκτός συνέχειας, προς όφελος του Πανθρακικού που προκρίθηκε ως δεύτερος από τον 5ο όμιλο, νικώντας 2-1 τον Ηρακλή Ψαχνών.

Στο παγωμένο ΟΑΚΑ η Ένωση ήταν εντυπωσιακή και δεν άφησε περιθώριο στην ομάδα των δυτικών προαστίων, κατακτώντας την πρώτη θέση στον όμιλο. Οι παίκτες του Τραϊανού Δέλλα επέβαλαν το ρυθμό και το παιχνίδι τους, κι αφού ευτύχησαν να προηγηθούν μόλις στο 5ο γκολ με τον Αραβίδη, από μεγάλο λάθος του τερματοφύλακα Γκορμπούνοφ, όλα έγιναν πιο εύκολα για τους γηπεδούχους.

Ο Κατσουράνης ξεκίνησε για πρώτη φορά βασικός στην ενδεκάδα του Ατρόμητου αλλά δεν κατόρθωσε να προσφέρει πολλά πράγματα στην ομάδα του, η αλλαγή προπονητή στην οποία (Σα Πίντο αντί Παράσχου) δεν φαίνεται να την έχει βοηθήσει ιδιαίτερα, αφού ο Ατρόμητος σπάνια παίρνει καλό αποτέλεσμα τον τελευταίο καιρό.

Ο φιναλίστ του Κυπέλλου το 2012 βρέθηκε να κυνηγά την ανατροπή του 0-2 από το 30ό λεπτό, όταν ο Λαμπρόπουλος σκόραρε με κεφαλιά από φάουλ του Μάνταλου, με την κατάσταση να γίνεται πλέον πάρα πολύ δύσκολη όταν ο διαιτητής Τάσος Σιδηρόπουλος απέβαλε με πολύ αυστηρή κόκκινη κάρτα τον Πίτου Γκαρσία για μαρκάρισμα στον Ανάκογλου, στο 45΄.

Η ΑΕΚ κυριάρχισε πλήρως στην επανάληψη, έφτασε κοντά στο 3-0 με το σουτ του Μάνταλου να σταματά στο αριστερό δοκάρι και τελικά το πέτυχε στο 58΄ με τον Τζανετόπουλο, ο οποίος έκλεψε την μπάλα και συνδυάστηκε ωραία με τον Μάνταλο πριν πλασάρει επιτυχώς τον Γκορμπούνοφ διαμορφώνοντας το τελικό σκορ. 

Στην Κομοτηνή ο Πανθρακικός ήθελε μόνο νίκη εναντίον της ομάδας από την Εύβοια και ταυτόχρονα ήττα του Ατρόμητου για να προκριθεί. Τελικά έγιναν και τα δύο, με την ομάδα της Θράκης να παίρνει ένα σχετικά εύκολο τρίποντο, παρότι το τελικό σκορ δεν δείχνει κάτι τέτοιο.

Οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ στο 42ο λεπτό με τον Χασομέρη και έφτασαν στο 2-0 με τον Αράμπα ύστερα από τη συμπλήρωση μίας ώρας αγώνα, για να διαμορφώσει το τελικό 2-1 ο Τσιμότζι στο 67΄. 

Η τελική κατάταξη: ΑΕΚ 7, Πανθρακικός 5, Ατρόμητος 4, Ηρακλής Ψαχνών 0.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις