Γαλλία - Ε.Ε.: Ενός λεπτού σιγή για τη Charlie Hebdo

Πένθος για τους Γάλλους και την Ενωμένη Ευρώπη
Πέμπτη, 08 Ιανουαρίου 2015 13:47
UPD:15:08

Χιλιάδες άνθρωποι εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους στα θύματα της επίθεσης εναντίον της σατιρικής εφημερίδας Charlie Hebdo, συμμετέχοντας σε αγρυπνίες και αφήνοντας λουλούδια, κεριά και μηνύματα στις πρεσβείες της Γαλλίας στις πόλεις τους.

A- A A+

Η Γαλλία τήρησε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των νεκρών της γαλλικής σατιρικής εφημερίδας Charlie Hebdo στις 12.00 τοπική ώρα την Πέμπτη, ημέρα εθνικού πένθους.

Οι καμπάνες των εκκλησιών ήχησαν, καθώς τα σχολεία, οι χώροι εργασίας, τα μέσα μεταφοράς διέκοψαν για ένα λεπτό τη λειτουργία τους σε ολόκληρη τη Γαλλία.

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο απέτισε φόρο τιμής το πρωί στα θύματα της τρομοκρατικής επίθεσης με σιγή ενός λεπτού, ενώ οι σημαίες είναι μεσίστιες σε όλα τα κτήρια της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Εκατό ευρωβουλευτές και υπάλληλοι μετείχαν στην τελετή η οποία διοργανώθηκε στην πλατεία μπροστά από το Ευρωκοινοβούλιο «σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τους Γάλλους πολίτες, τις αρχές και τα θύματα της αιματηρής επίθεσης», σύμφωνα με τον πρόεδρο του σώματος, Μάρτιν Σουλτς.

Το σύνθημα «Je suis Charlie» (Είμαι και εγώ Σαρλί) φωταγωγούσε επίσης το αέτωμα του Ευρωκοινοβουλίου.

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Μπροστά από την έδρα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, 28 μπλε σημαίες με τα 12 κίτρινα αστέρια της Ευρωπαϊκής Ένωσης κυμάτιζαν μεσίστιες.

EURONEWS

Το προσωπικό του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου τήρησε επίσης ενός λεπτού σιγή ύστερα από έκκληση του προέδρου του, Ντόναλντ Τουσκ.

Κατά την έναρξη της συνεδρίασής τους στη Ρίγα για την έναρξη της λετονικής προεδρίας στην Ε.Ε., οι Ευρωπαίοι επίτροποι υπό τον πρόεδρό τους, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, τήρησαν σιγή ενός λεπτού, πριν από τη σύνοδο εργασίας με την κυβέρνηση της Λετονίας.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή