Σε εξέλιξη το νέο κύμα κακοκαιρίας

Δευτέρα, 05 Ιανουαρίου 2015 22:24
UPD:22:32
EUROKINISSI/ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ

Στιγμιότυπο από τους Θρακομακεδόνες.

A- A A+

Σε εξέλιξη βρίσκεται το νέο κύμα κακοκαιρίας που πλήττει και πάλι τη χώρα. Πολύ χαμηλές  θερμοκρασίες καταγράφονται στη βόρεια Ελλάδα, όπου σε πολλές περιοχές η κίνηση διεξάγεται μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες, ενώ χιονίζει και στα βόρεια προάστια της Αθήνας.

Στην κεντρική και ανατολική Στερεά, την Εύβοια, την Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες και την Κρήτη βρέχει στα πεδινά και χιονίζει στα ορεινά.

«Σε όλη την Αττική βρέχει και στα γύρω ορεινά χιονίζει, ενώ τη νύχτα αναμένεται να χιονίσει και σε ημιορεινές περιοχές και από αύριο και σε πεδινές.  Μάλιστα, μετά το μεσημέρι, αύριο, μπορεί να χιονίσει και μέσα στην Αθήνα» δήλωσε στο ΑΜΠΕ η Χρυσούλα Πέτρου, προϊσταμένη του τμήματος πρόγνωσης της ΕΜΥ.

Από την Τρίτη, τα φαινόμενα θα είναι έντονα στην ανατολική Στερεά, την Αττική, την Εύβοια, τις Σποράδες, τις Κυκλάδες και την Κρήτη, ενώ αναμένεται να χιονίσει και σε παραθαλάσσιες περιοχές.

Από το απόγευμα της Τετάρτης τα φαινόμενα θα αρχίσουν να εξασθενούν, όμως θα παραμείνει το τσουχτερό κρύο.

Τρεις οι θερμενόμενες αίθουσες του δήμου Αθηναίων

Ακόμη μια θερμαινόμενη αίθουσα ανοίγει ο δήμος Αθηναίων για την προστασία των αστέγων από το ψύχος.

Εκτός από τις δύο θερμαινόμενες αίθουσες που λειτουργούν στα γραφεία της δημοτικής κοινότητας στον Κολωνό (210-5157553) και στη Λέσχη Φιλίας στην Γκράβα, ανοιχτή είναι και τρίτη αίθουσα στη Λέσχη Φιλίας του Αγίου Παύλου, (Μαμούρη 22 κ Δύμης, Σταθμός Λαρίσσης, 210 - 8223946) δυναμικότητας έως και 20 ατόμων.

Παράλληλα, ομάδες ειδικών από την Κοινωνική Υπηρεσία και το Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης του δήμου Αθηναίων, συγκροτώντας κλιμάκια, συνεχίζουν τις επιτόπιες παρεμβάσεις και σε συνεργασία με 16 φορείς, εθελοντικές ομάδες και εξειδικευμένες μη κυβερνητικές οργανώσεις, εφοδιάζουν τους αστέγους με κουβέρτες, τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης και τους ενημερώνουν για τους διαθέσιμους θερμαινόμενους χώρους.

Σημειώνεται ότι όλη τη διάρκεια του 24ώρου λειτουργεί η ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας του δήμου Αθηναίων, ο τετραψήφιος 1595, για περιπτώσεις επειγόντων περιστατικών.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

Το Βυζαντινό εκκλησάκι της Παναγίας σκεπασμένο με χιόνια, στο ορεινό χωριό του δήμου Ναυπλίεων, Αραχναίο.

Με αλυσίδες η κίνηση των οχημάτων στη Βόρεια Ελλάδα

Εν τω μεταξύ με αλυσίδες κινούνται τα οχήματα σε σημεία του οδικού δικτύου της Βόρειας Ελλάδας και της Θεσσαλίας εξαιτίας του παγετού που επικρατεί.

Στην Πέλλα αντιολισθητικές αλυσίδες απαιτούνται στους επαρχιακούς δρόμους Κερασιάς - χιονοδρομικό κέντρο «Βόρρας» και Άρνισσας - χιονοδρομικό κέντρο «Βόρρας», από το 9ο έως το 25ο χλμ, ενώ στο νομό Ημαθίας, στην επαρχιακή οδό που συνδέει τη Βέροια με το χιονοδρομικό κέντρο «Σελίου», από το 20ο έως το 26ο χλμ.

EUROKINISSI TV

Στο νομό Καστοριάς, έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στην επαρχιακή οδό Καστοριάς-Φλώρινας (μέσω Βιτσίου), από το 22ο έως το 28ο χλμ, ενώ διεξάγεται με αλυσίδες, από 18ο έως το 22ο χλμ.

Με αλυσίδες διαξάγεται η κυκλοφορία και στην εθνική οδό Φλώρινας - Κρυσταλλοπηγής (μέσω Βίγλας), από 6ο έως 25ο χλμ , καθώς και στις επαρχιακές οδούς, Φλώρινας - Καστοριάς (μέσω Βιτσίου), από 20ο έως 30ο χλμ και Αμυνταίου - Νυμφαίου, από 18ο έως 21ο χλμ, στο νομό Φλώρινας.

Επίσης, στο νομό Καρδίτσας, στις επαρχιακές οδούς Καρδίτσας- Άρτας, θέση «Τύμπανος», από 38ο - 61ο χλμ και Μουζακίου - Στεφανιάδας, θέση "Αγ.Νικόλαος", από 10ο - 22ο χλμ.

Τέλος, στο Κιλκίς, κλειστή παραμένει η επαρχιακή οδός Λειψυδρίου - Φαναρίου (διάβαση Ξηρόμερου), λόγω καθίζησης του οδοστρώματος, ενώ στη Ροδόπη, λόγω υπερχείλισης υδάτων, διακόπηκε η συγκοινωνία στις διαβάσεις των ποταμών, Ποντικόρεμα - Λισσός, στο ύψος Αρριανών, Έβρενου - Ιασίου, Αετοκορυφή - Διώνη και Στρύμης - Λοφαρίου.

Σε ετοιμότητα οι Ένοπλες Δυνάμεις

Σε ετοιμότητα βρίσκονται το προσωπικό και τα μέσα των Ενόπλων Δυνάμεων, που θα διατεθούν στις αρμόδιες αρχές, εν όψει του νέου κύματος κακοκαιρίας για την αντιμετώπιση ενδεχόμενων προβλημάτων.

Τη σχετική εντολή έδωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας έπειτα από εισήγηση του αρχηγού ΓΕΕΘΑ Στρατηγού Μιχαήλ Κωσταράκου.

Στο μεταξύ επί ποδός βρίσκονται και οι υπηρεσίες Πολιτικής Προστασίας στη Βόρεια Ελλάδα και στη Θεσσαλία, για την αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων από την επιδείνωση του καιρού.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή