Νέο κύμα κακοκαιρίας πλήττει τη χώρα

Κρύο, χιονοπτώσεις και παγετός
Δευτέρα, 05 Ιανουαρίου 2015 13:06
UPD:18:08
EUROKINISSI/ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ

Δρόμος προς την Πάρνηθα.

A- A A+

Σε κλοιό κακοκαιρίας μπαίνει και πάλι από σήμερα η χώρα, με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία να προβλέπει έντονες χιονοπτώσεις, επικράτηση πολύ χαμηλών θερμοκρασιών και παγετό.

Ειδικότερα, σύμφωνα με έκτακτο δελτίο πρόγνωσης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, έντονες χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν από σήμερα τη νύχτα στην Ανατολική Στερεά (κυρίως στους νομούς Αττικής και Βοιωτίας), τις Σποράδες, την Εύβοια, τις Κυκλάδες και την Κρήτη και θα συνεχιστούν κατά περιόδους αύριο Τρίτη, ενώ από το απόγευμα της Τέταρτης σταδιακά θα εξασθενήσουν.

Ειδικότερα, στην Αττική οι χιονοπτώσεις στα ορεινά - ημιορεινά (υψόμετρο 200-300 μέτρα) θα συνεχιστούν σήμερα, ενώ αύριο Τρίτη θα είναι κατά διαστήματα ιδιαίτερα έντονες κυρίως στη Βόρεια και Ανατολική Αττική. Τοπικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα βόρεια προάστια και πιθανόν πρόσκαιρα μέσα στην Αθήνα, ενώ από το απόγευμα της Τέταρτης τα φαινόμενα σταδιακά θα εξασθενήσουν.

Το επόμενο τριήμερο οι θερμοκρασίες θα είναι ιδιαίτερα χαμηλές κυρίως στην κεντρική και βόρεια χώρα και θα σημειωθεί παγετός, ιδιαίτερα ισχυρός και κατά τόπους ολικός, με ενδεικτικές ελάχιστες τιμές από μείον -25 ως -10 βαθμούς κελσίου.

Ακατάπαυστα χιονίζει από το πρωί σε όλη την κεντρική και ανατολική Πελοπόννησο, ακόμα και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο όπως στο Λυγουριό Επιδαύρου.

Το νέο κύμα κακοκαιρίας πλήττει από τις μεσημεριανές ώρες την Αχαΐα. Ειδικότερα, λόγω της χιονόπτωσης, έχει κλείσει η επαρχιακή οδός από την Περιστέρα Αιγιαλείας προς το χιονοδρομικό κέντρο των Καλαβρύτων.

Στις πεδινές περιοχές της Αχαΐας, επικρατούν χαμηλές θερμοκρασίες και το θερμόμετρο δεν ξεπερνά τους έξι βαθμούς Κελσίου.

EUROKINISSI/ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ

Στιγμιότυπο από τους Θρακομακεδόνες.

Προβλήματα στο οδικό δίκτυο

Λόγω των χιονοπτώσεων οι μετακινήσεις των οχημάτων σε πολλά σημεία του οδικού δικτύου γίνεται μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων, ενώ η κυκλοφορία έχει διακοπεί στους εξής δρόμους:

  • Λεωφ. Πάρνηθας, από το 21ο χλμ. (Τελεφερίκ) – έως το Καζίνο.
  • Περιφ. Οδός Πεντέλης - Ν. Μάκρης, από Σ.Ν. Πεντέλης ’’414’’ έως διασταύρωση Αγίου Πέτρου.
  • Επ. Οδός Ελευσίνας- Δερβενοχωρίων, από ύψος του οικισμού ΤΙΤΑΝ - Μάνδρας, έως και Σκούρτα-Θήβας.
  • Επ. οδικό δίκτυο της Δ.Ε. Βιλλίων.
  • Δημ. Ο. Τ.Κ. Περιστέρας Ακράτας Δήμου Αιγιαλείας – Χ/Κ Καλαβρύτων.

Επίσης, αντιολισθητικές αλυσίδες χρειάζονται τα οχήματα που κινούνται στις επαρχιακές οδούς Καλαβρύτων- Διακοπτού, μέσω Μεγάλου Σπηλαίου, Καλαβρύτων- Πατρών, μέσω Χαλανδρίτσας, Καλαβρύτων- Κλειτορίας, μέσω Λουσών και μέσω Πριόλιθου, Κλειτορίας- Γκούρας, μέσω Λυκούργιας, Κλειτορίας- Αροάνιας έως την Ψωφίδα και Καλαβρύτων-Αιγίου, μέσω Πτέρης.

Ακόμη αντιολισθητικές αλυσίδες χρειάζονται από το 121ο χιλιόμετρο της παλαιάς εθνικής οδού Πατρών- Τρίπολης έως την Ψωφίδα και στην επαρχιακή οδό Ακράτας- Ζαρούχλας.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή