Κριτική Τατούλη στο ΠΑΣΟΚ για «ελιτίστικη αντίληψη του Πολιτισμού»

Πέμπτη, 01 Απριλίου 2004 16:28
A- A A+

Την πρώτη του ενημερωτική επίσκεψη στη Θεσσαλονίκη πραγματοποιεί ο υφυπουργός Πολιτισμού κ. Πέτρος Τατούλης, συνοδευόμενος από το γενικό γραμματέα του υπουργείου Πολιτισμού, Χρήστο Ζαχόπουλο. Ο υφυπουργός Πολιτισμού είχε σήμερα σειρά συναντήσεων με πολιτιστικούς και πνευματικούς φορείς και ιδρύματα της συμπρωτεύουσας, με στόχο την καταγραφή και την αρτιότερη ενημέρωση για την πορεία εξέλιξης των πολιτιστικών έργων και της δράσης των χώρων πολιτισμού της Θεσσαλονίκης.

Ο κ. Τατούλης επισκέφθηκε νωρίς το πρωί τον υπουργό Μακεδονίας-Θράκης κ. Τσιαρτσιώνη, στη συνέχεια το δήμαρχο Θεσσαλονίκης, το νομάρχη, την πρυτανεία του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, το αρχαιολογικό και βυζαντινό μουσείο, το Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, τη διοίκηση της Κρατικής Ορχήστρας, το Λαογραφικό Μουσείο Μακεδονίας-Θράκης κ.α..

Ιδιαίτερη έμφαση φέρεται να δόθηκε από τον υφυπουργό στην εξέλιξη των έργων ανακαίνισης στο αρχαιολογικό μουσείο Θεσσαλονίκης. Ο κ. Τατούλης εμφανίστηκε ιδιαίτερα δυσαρεστημένος για την καθυστέρηση των έργων και απαίτησε την ολοκλήρωση τους ως τα τέλη Ιουλίου, καθώς -όπως τόνισε στους εκπροσώπους της διοίκησης του- «δεν είναι δυνατό μια ολυμπιακή πόλη όπως η Θεσσαλονίκη να έχει κλειστό το αρχαιολογικό της Μουσείο στη διάρκεια των Ολυμπιακών αγώνων».

Ασκώντας κριτική στην προηγούμενη κυβέρνηση, ο υφυπουργός Πολιτισμού τόνισε ότι «ένας από τους λόγους που οι προηγούμενες πολιτικές ηγεσίες απέτυχαν στην υλοποίηση των στόχων τους, ήταν η έλλειψη σταθερότητας των στόχων που έθεταν. Η απουσία προγραμματισμού, μεθοδολογίας και μοντέλου αποδοτικότητας των έργων, χαρακτηρίζονταν από ελιτίστικη αντίληψη του πολιτισμού, ο οποίος θα ήταν αποκλειστικά έργο κάποιων πεφωτισμένων και των φίλων τους, γεγονός που είχε επιβαρυντικές συνέπειες στην επίτευξη των στόχων τους».

Ο κ. Τατούλης θα επισκεφθεί τη Θεσσαλονίκη και την επόμενη εβδομάδα για τη συνέχιση των επαφών του με πολιτιστικούς φορείς της πόλης και στη συνέχεια θα μεταβεί στον Αγιον Ορος προκειμένου να ενημερωθεί για την πορεία των εργασιών του ΚΕΔΑΚ στην περιοχή, αλλά και του καταστραμμένου τμήματος της Μονής Χιλανδαρίου από την πρόσφατη πυρκαγιά.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή