Παν μέτρον…

Τρίτη, 30 Δεκεμβρίου 2014 07:00
UPD:17/01/2015 15:51
FOSPHOTOS/Konstantinos Tsakalidis

Σίγουρα τον κ. Σόιμπλε, όπως και κανέναν από τους εταίρους μας, δεν τον συγκινεί ότι η κατάσταση στην Ελλάδα έχει λάβει διαστάσεις ανθρωπιστικής κρίσης.

A- A A+

Από την έντυπη έκδοση

Σε όλα τελικά στη ζωή χρειάζεται μέτρο! Το έχει αποδείξει η Ιστορία, το αποδεικνύει η καθημερινότητα που βιώνουμε τα τελευταία πέντε χρόνια.

Από το απόλυτο «μηδέν», ξεπερνώντας τους εαυτούς μας, φτάσαμε στο άλλο άκρο. Ο,τι δεν έχει γίνει τα τελευταία πενήντα χρόνια, προσπαθήσαμε να το πετύχουμε εν μια νυκτί την τελευταία πενταετία.

Υπερβολή στις μεταρρυθμίσεις, υπερβολή στις διαρθρωτικές αλλαγές, ασχέτως με το πόσες και πώς αφομοιώνονται και λειτουργούν στην ελληνική πραγματικότητα.

Υπερβολή στις μειώσεις μισθών και συντάξεων, υπερβολή στους φόρους, που όλα όμως έχουν υλοποιηθεί και συνδυαστικά έχουν στραγγίξει το διαθέσιμο εισόδημα των πολιτών. Υπερβολή σε όλα!

Και τελικά; Μια απίστευτη δοκιμασία, χωρίς τέλος, για όλους. Τα καλά λόγια δε των εταίρων - δανειστών μας, για τις θυσίες που έχουμε κάνει όλα τα χρόνια της κρίσης, δεν μπορούν να γιατρέψουν τις «πληγές»!

Καθημερινές άλλωστε είναι οι παροτρύνσεις τους να συνεχίσουμε, για να μην κλείσουν τις στρόφιγγες…

Ειδικά δε τώρα, μετά και τη χθεσινή προκήρυξη των εκλογών για τις 25 Ιανουαρίου, αναμένεται να πυκνώσουν….

Μια πρόγευση πήραμε και χθες, με χαρακτηριστικότερες πάντα τις δηλώσεις του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος πρόσφατα είχε δηλώσει ότι αν η χώρα «διαλέξει μια άλλη κατεύθυνση, θα είναι μια δύσκολη κατάσταση»!

EURONEWS

Πόσο όμως πιο δύσκολη μπορεί να γίνει η κατάσταση, όταν με βάση τα επίσημα στοιχεία της ΓΣΕΕ:

* 4 εκατ. πολίτες ζουν κάτω από τα όρια της φτώχειας

* 1,5 εκατ. συμπολιτών μας είναι άνεργοι

* 400.000 οικογένειες δεν έχουν ούτε ένα ευρώ εισόδημα

* 250.000 παιδιά υποσιτίζονται

* 1 εκατ. εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι από δύο έως και δώδεκα μήνες.

Σίγουρα τον κ. Σόιμπλε, όπως και κανέναν από τους εταίρους μας, δεν τον συγκινεί ότι η κατάσταση στην Ελλάδα έχει λάβει διαστάσεις ανθρωπιστικής κρίσης.

Τους ενδιαφέρει μόνο να στείλουν μήνυμα, στους όποιους επόμενους, ότι επιθυμούν… σταθερότητα σε όλα!

Σε κάθε περίπτωση, όμως, θα πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι για να υπάρχει σταθερότητα, πρωτίστως πολιτική, θα πρέπει η κοινωνία να είναι όρθια!

Και αυτό φυσικά προϋποθέτει ότι οι πολιτικές που εφαρμόζονται, είτε εντός είτε εκτός μνημονίων, να έχουν μέτρο και σεβασμό στους πολίτες!

Ο σεβασμός και το μέτρο ποτέ δεν έβλαψαν κανέναν, το αντίθετο μάλιστα.

Ας ελπίσουμε λοιπόν ότι, έπειτα από τόσα χρόνια θυσιών στο «βωμό» και των μνημονίων, οι πολιτικοί οι οποίοι στις 25 Ιανουαρίου θα ζητήσουν την ψήφο μας έχουν συνειδητοποιήσει ότι ούτε η σκληρή πολιτική λιτότητας ούτε το… λεφτά υπάρχουν περιείχαν... μέτρο και σεβασμό προς τους ψηφοφόρους! 

Και τα αποτελέσματα είναι γνωστά σε όλους...

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΥΡΟΣ - [email protected]

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή