Φωτιά σε πλοίο με 466 επιβαίνοντες ανοιχτά των Οθωνών

Κυριακή, 28 Δεκεμβρίου 2014 07:19
UPD:14:51
EPA/RAINEWS24 / HANDOUT
A- A A+

Φωτιά εκδηλώθηκε τα ξημερώματα στο γκαράζ του επιβατηγού οχηματαγωγού πλοίου Νorman Αtlantic, με σημαία Ιταλίας, ενώ αυτό έπλεε στη θαλάσσια περιοχή 32 ναυτικά μίλια βορειοδυτικά των Οθωνών με προορισμό την Αγκόνα.

Στο πλοίο που είχε αναχωρήσει στις 5:30 το απόγευμα από την Πάτρα με προορισμό την Ιταλία μέσω Ηγουμενίτσας, επιβαίνουν συνολικά 466 άτομα (411 επιβάτες και 55 μέλη του πληρώματος) και 222 οχήματα. Σημειώνεται ότι το πλοίο ήταν ναυλωμένο στην ΑΝΕΚ από ιταλικό όμιλο.

Σύμφωνα με στέλεχος της ναυλώτριας εταιρείας, η φωτιά είναι μεγάλη και έχει ήδη δοθεί εντολή εκκένωσης του πλοίου για λόγους ασφαλείας.

Γύρω από το «Νorman Αtlantic» βρίσκονται επτά πλοία ενώ σε ένα απο αυτά το «Spirit of Piraeus» γίνεται ήδη επιβίβαση επιβατών. Στην περιοχή βρίσκονται τέσσερα πλωτά σκάφη του λιμενικού, τρία ελικόπτερα και δύο αεροσκάφη των ελληνικών και των ιταλικών αρχών, ενώ η ιταλική ακτοφυλακή αποστέλλει και ρυμουλκό πλοίο.

Στον θάλαμο επιχειρήσεων του υπουργείου Ναυτιλίας βρίσκεται ο αρμόδιος υπουργός Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, ο οποίος παρακολουθεί από κοντά την όλη την επιχείρηση, ενώ για το θέμα ενημερώνεται διαρκώς και ο Πρωθυπουργός.

Πηγή: ΑΜΠΕ

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή