Ευ. Βενιζέλος: Η πρωτοβουλία της συνεννόησης είναι πάντα ανοιχτή

Τρίτη, 23 Δεκεμβρίου 2014 15:38
UPD:16:15
SOOC/Paleologos Nick
A- A A+

«Σήμερα έγινε ένα πολύ σημαντικό βήμα προς την κατεύθυνση της συναίνεσης, της σύνεσης, της σταθερότητας. Αγωνιζόμαστε πολύ καιρό για να πετύχουμε το αυτονόητο. Ο λαός θέλει σταθερότητα, δεν θέλει εκλογές, θέλει να προστατεύσουμε τους κόπους και τα επιτεύγματά τους, τη σταθερή πορεία της οικονομίας».

Αυτό δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, μετά τα συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά στο Μέγαρο Μαξίμου.

«Δεν θα έλεγα ότι υπάρχει βεβαιότητα για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας, την τρίτη ψηφοφορία, αλλά σήμερα αυξήθηκαν πολύ ο πιθανότητες να γίνει το σωστό», εκτίμησε.

Ερωτηθείς αν πρόκειται να υπάρξει άλλη πολιτική πρωτοβουλία από την κυβέρνηση για συναίνεση, απάντησε πως «η πρωτοβουλία της συναίνεσης, της συνεννόησης, της σύνεσης είναι πάντα ανοιχτή».

ΝΕΡΙΤ

Σε ερώτηση για τη συνάντηση που είχε με τον Γιώργο Παπανδρέου, είπε, μεταξύ άλλων, πως δική του προσπάθεια είναι η ενότητα και θα συνεχίσει να το κάνει με κάθε τρόπο.

Σημείωσε πως στη συνάντηση είπε στον κ. Παπανδρέου πως η θέση του είναι στα ψηφοδέλτια του κινήματος, όποτε γίνουν εκλογές, για να προσθέσει ότι «εμείς θέλουμε να γίνουν αργότερα».

Πρόσθεσε ότι δεν έλαβε συγκεκριμένη απάντηση, αλλά ότι δεν θα σταματήσει τις προσπάθειές του, που -όπως τόνισε- αφορούν το σύνολο των δυνάμεων του χώρου.

Πριν τη συνάντηση των κυρίως Βενιζέλου και Σαμαρά είχε πραγματοποιηθεί συνεδρίαση του συμβουλίου Διοικητικής Μεταρρύθμισης υπό τον Πρωθυπουργό και με τη συμμετοχή του κ. Βενιζέλου.

 

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή