Καμία ουσιαστική απάντηση από Ευ. Βενιζέλο λένε κύκλοι του Γ. Παπανδρέου

Τρίτη, 23 Δεκεμβρίου 2014 14:18
UPD:18:22
Eurokinissi/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ

Ο πρώην πρωθυπουργός, εμμένει στις θέσεις που είχε διατυπώσει στην επιστολή του προς τον κ. Βενιζέλο και θεωρεί ότι επί των θέσεων που διατύπωσε δεν πήρε καμία ουσιαστική απάντηση (φωτ. αρχείου).

A- A A+

Εμμένει στις θέσεις που διατύπωσε και στην επιστολή του προς τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου κάνοντας γνωστό ότι κατά τη συνάντηση δεν έλαβε καμία ουσιαστική απάντηση.

Από την πλευρά του κ. Παπανδρέου, έγινε γνωστό ότι στη συνάντηση έγινε συζήτηση για το ενδεχόμενο των πρόωρων εκλογών και για τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις, αλλά σε ό,τι αφορά στα ζητήματα της παράταξης και του ΠΑΣΟΚ, ο πρώην πρωθυπουργός, εμμένει στις θέσεις που είχε διατυπώσει στην επιστολή του προς τον κ. Βενιζέλο και θεωρεί ότι επί των θέσεων που διατύπωσε δεν πήρε καμία ουσιαστική απάντηση.

Όπως αναφέρεται σε σχετικό ενημερωτικό σημείωμα: «Ο Γιώργος Παπανδρέου, όπως είναι ήδη γνωστό, έχει καταθέσει τις απόψεις του και τις θέσεις του και για την πορεία της χώρας και για την πορεία του Κινήματος, που παραμένουν σε ισχύ και είναι αναγκαίες. Προτάσεις, που αποσκοπούν στην αντιμετώπιση της προϊούσας διάλυσης που εμφανίζει το ΠΑΣΟΚ και παράλληλα, της αναγέννησης και ανασυγκρότησής του. Επ´ αυτών δεν υπήρξε ουσιαστική απάντηση».

Κατά τη συνάντηση των δύο αντρών ο κ. Βενιζέλος ζήτησε από τον πρώην πρωθυπουργό να συμβάλει στην ενότητα του χώρου και «να μη διασπάσει την παράταξη, καθώς η ενότητα του ΠΑΣΟΚ είναι εθνική, παραταξιακή και ηθική υποχρέωσή του».

Όπως έγινε γνωστό από πηγές της Χαριλάου Τρικούπη, ο ο κ. Βενιζέλος είπε χαρακτηριστικά στον κ. Παπανδρέου ότι η θέση του είναι στην παράταξη και στα ψηφοδέλτιά της «για να δώσουμε όλοι μαζί τη μάχη των εκλογών, όποτε κι αν γίνουν».

«Θεωρώ αδιανόητο ο Βαγγέλης Βενιζέλος και ο Γιώργος Παπανδρέου, ο νυν και ο πρώην Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, οι δύο πολιτικοί ηγέτες που θυσιάστηκαν για να κρατήσουν όρθια την Ελλάδα, να μην κρατήσουν όρθιο και ενωμένο το ΠΑΣΟΚ» δήλωσε από την πλευρά του ο υπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Μανιάτης, υπογραμμίζοντας την ανάγκη συστράτευσης:  

«Το ΠΑΣΟΚ είναι ένα και ανήκει σε όλους μας. Κυρίως ανήκει στο λαό και τους ψηφοφόρους της Δημοκρατικής Παράταξης. Στις απευκταίες αλλά ενδεχόμενες εθνικές εκλογές, οι δυνάμεις μας σε πλήρη συστράτευση και ενότητα, πρέπει να εκφράσουν όλα τα ιδανικά και τις αξίες για τις οποίες υπάρχουμε και αγωνιζόμαστε».

«Μετά τις εκλογές, σε ένα μεγάλο Συνέδριο επανίδρυσης του ΠΑΣΟΚ, της Δημοκρατικής Παράταξης, της Κεντροαριστεράς, του Δημοκρατικού Σοσιαλισμού, της Οικολογίας, της Κοινωνικής Δικαιοσύνης, θα διαμορφώσουμε τους νέους όρους για την Ελλάδα μετά το μνημόνιο, την Ελλάδα της Δημιουργίας, της Προόδου, της Ευθύνης, του Πατριωτισμού. Η πολιτική παρακαταθήκη της Ιστορίας μας δεν μας επιτρέπει να κοιτάμε άλλο πίσω. Μόνο μπροστά» πρόσθεσε.

newsroom naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή