Έκκληση Παναγιωτόπουλου για ολοκλήρωση διαπραγματεύσεων της Σύμβασης του 2004

Συνάντηση υπουργού Απασχόλησης με το προεδρείο της ΓΣΕΕ
Τρίτη, 06 Απριλίου 2004 13:52
A- A A+

Σειρά διαβουλεύσεων μεταξύ της κυβέρνησης και των κοινωνικών εταίρων για τα θέματα της ανταγωνιστικότητας, τα εργασιακά και την υπογραφή των Συλλογικών Συμβάσεων, εγκαινίασε ο υπουργός Απασχόλησης Πάνος Παναγιωτόπουλος με τη σημερινή του συνάντηση με το προεδρείο της ΓΣΕΕ.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος απηύθυνε έκκληση να επιταχυνθούν οι διαπραγματεύσεις για τη Σύμβαση του 2004, ώστε να ολοκληρωθούν πριν από την κρίσιμη περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων.

Ο υπουργός Απασχόλησης υπογράμμισε ότι ύψιστη προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι η καταπολέμηση της ανεργίας και η αύξηση της απασχόλησης. Ο κ. Παναγιωτόπουλος έκανε λόγο για πολιτική ενίσχυσης της πλήρους απασχόλησης, αλλά εμμέσως παρέπεμψε και στην πολιτική του ΥΠΕΘΟ (η μισή μας καρδιά είναι εδώ κι η άλλη μισή στο ΥΠΕΘΟ, είπε χαρακτηριστικά...)

Ο κ. Παναγιωτόπουλος αναγνώρισε την ανάγκη ενίσχυσης του εισοδήματος των εργαζομένων, ωστόσο, σημείωσε πως η κυβερνητική πολιτική θα διευκρινιστεί αφού ολοκληρωθεί η απογραφή, η οποία θα δώσει μια πλήρη εικόνα της ελληνικής οικονομίας. Όπως επίσης διευκρίνισε, η κυβέρνηση δεν προτίθεται να παρέμβει στη διαπραγμάτευση μεταξύ ΓΣΕΕ-εργοδοτών.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Χρήστος Πολυζωγόπουλος, χαρακτήρισε τη συνάντηση ουσιαστική. Ο κ. Πολυζωγόπουλος αναφέρθηκε στην «εκκρεμότητα» της Συλλογικής Σύμβασης αναγνωρίζοντας την ανάγκη να υπογραφεί πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ έθεσε και πάλι το ζήτημα των συμβασιούχων, ζητώντας «την απαρέγκλιτη υλοποίηση» της προεκλογικής δέσμευσης του πρωθυπουργού, «χωρίς βιασύνη, αλλά με σοβαρότητα...».

Συζητήθηκαν ακόμα θέματα υγιεινής και ασφάλειας, η κατάσταση του ΟΑΕΔ και η στήριξη του ασφαλιστικού.

Ο κ. Πολυζωγόπουλος υποσχέθηκε «καλοπροαίρετη κριτική», αλλά υπογράμμισε ότι, αν χρειαστεί, τα συνδικάτα να προχωρήσουν σε αντιπαράθεση, λέγοντας «ο καθένας εφ ω ετάχθη».

Σε ερώτηση αναφορικά με σημερινά δημοσιεύματα που αναφέρονται σε κάποια πρόταση τη ΓΣΒΕΕ σχετικά με τη Σύμβαση, ο κ. Πολυζωγόπουλος δήλωσε ότι δεν έχει κατατεθεί επισήμως καμιά τέτοια πρόταση.

Η επόμενη συνάντηση μεταξύ συνδικάτων και εργοδοτών για τη Σύμβαση έχει ορισθεί για τις 15 Απριλίου.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή