Πολιτική
Τρίτη, 06 Απριλίου 2004 13:52

Έκκληση Παναγιωτόπουλου για ολοκλήρωση διαπραγματεύσεων της Σύμβασης του 2004

Σειρά διαβουλεύσεων μεταξύ της κυβέρνησης και των κοινωνικών εταίρων για τα θέματα της ανταγωνιστικότητας, τα εργασιακά και την υπογραφή των Συλλογικών Συμβάσεων, εγκαινίασε ο υπουργός Απασχόλησης Πάνος Παναγιωτόπουλος με τη σημερινή του συνάντηση με το προεδρείο της ΓΣΕΕ.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος απηύθυνε έκκληση να επιταχυνθούν οι διαπραγματεύσεις για τη Σύμβαση του 2004, ώστε να ολοκληρωθούν πριν από την κρίσιμη περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων.

Ο υπουργός Απασχόλησης υπογράμμισε ότι ύψιστη προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι η καταπολέμηση της ανεργίας και η αύξηση της απασχόλησης. Ο κ. Παναγιωτόπουλος έκανε λόγο για πολιτική ενίσχυσης της πλήρους απασχόλησης, αλλά εμμέσως παρέπεμψε και στην πολιτική του ΥΠΕΘΟ (η μισή μας καρδιά είναι εδώ κι η άλλη μισή στο ΥΠΕΘΟ, είπε χαρακτηριστικά...)

Ο κ. Παναγιωτόπουλος αναγνώρισε την ανάγκη ενίσχυσης του εισοδήματος των εργαζομένων, ωστόσο, σημείωσε πως η κυβερνητική πολιτική θα διευκρινιστεί αφού ολοκληρωθεί η απογραφή, η οποία θα δώσει μια πλήρη εικόνα της ελληνικής οικονομίας. Όπως επίσης διευκρίνισε, η κυβέρνηση δεν προτίθεται να παρέμβει στη διαπραγμάτευση μεταξύ ΓΣΕΕ-εργοδοτών.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Χρήστος Πολυζωγόπουλος, χαρακτήρισε τη συνάντηση ουσιαστική. Ο κ. Πολυζωγόπουλος αναφέρθηκε στην «εκκρεμότητα» της Συλλογικής Σύμβασης αναγνωρίζοντας την ανάγκη να υπογραφεί πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ έθεσε και πάλι το ζήτημα των συμβασιούχων, ζητώντας «την απαρέγκλιτη υλοποίηση» της προεκλογικής δέσμευσης του πρωθυπουργού, «χωρίς βιασύνη, αλλά με σοβαρότητα...».

Συζητήθηκαν ακόμα θέματα υγιεινής και ασφάλειας, η κατάσταση του ΟΑΕΔ και η στήριξη του ασφαλιστικού.

Ο κ. Πολυζωγόπουλος υποσχέθηκε «καλοπροαίρετη κριτική», αλλά υπογράμμισε ότι, αν χρειαστεί, τα συνδικάτα να προχωρήσουν σε αντιπαράθεση, λέγοντας «ο καθένας εφ ω ετάχθη».

Σε ερώτηση αναφορικά με σημερινά δημοσιεύματα που αναφέρονται σε κάποια πρόταση τη ΓΣΒΕΕ σχετικά με τη Σύμβαση, ο κ. Πολυζωγόπουλος δήλωσε ότι δεν έχει κατατεθεί επισήμως καμιά τέτοια πρόταση.

Η επόμενη συνάντηση μεταξύ συνδικάτων και εργοδοτών για τη Σύμβαση έχει ορισθεί για τις 15 Απριλίου.