Τρίτος ο Αστέρας Τρίπολης, 2-1 την Ξάνθη

Κυριακή, 21 Δεκεμβρίου 2014 19:07
UPD:19:21
ICON/ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ ΚΩΣΤΑΣ
A- A A+

Νίκη τετράδας για τον Αστέρα Τρίπολης, που επικράτησε της Ξάνθης 2-1 στο ''Θ. Κολοκοτρώνης'' στο πλαίσιο της 16ης αγωνιστικής και ανέβηκε στην τρίτη θέση (28 βαθμοί) ξεπερνώντας τον Παναθηναϊκό (26), που πάντως έχει παιχνίδι λιγότερο.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για τους γηπεδούχους, που άνοιξαν το σκορ μόλις στο 6ο λεπτό: ο Σανκαρέ έβγαλε μακρινή πάσα από την άμυνα του Αστέρα, η μπάλα πέρασε από τους στόπερ της Ξάνθης, με τον Λισγάρα να ''χάνει'' τον Γιαννιώτα και τον νεαρό επιθετικό να πλασάρει σωστά τον Κυριακίδη για το 1-0.

Ο πολύ δραστήριος ποδοσφαιριστής της αρκαδικής ομάδας υποχρέωσε τον αντίπαλο τερματοφύλακα σε μεγάλη απόκρουση (κόρνερ) στο 17΄ με απευθείας αριστερό βολέ, αλλά στη συνέχεια η Ξάνθη ανέλαβε την πρωτοβουλία και πήρε την κατοχή, χωρίς ωστόσο να μπορεί να δημιουργήσει ευκαιρίες απέναντι σε μια ομάδα που αμυνόταν σωστά.

Οι φιλοξενούμενοι φάνηκαν σε δύο φάσεις στο πρώτο ημίχρονο, αρχικά με ένα αξιόλογο σουτ του Ομπόντο εκτός περιοχής που πέρασε λίγο άουτ (37΄) και στη συνέχεια με νέο σουτ του Λουσέρο (43΄), που υποχρέωσε τον Κοσίτσκι σε δύσκολη επέμβαση σε κόρνερ, κι ενώ στο 38΄ ο Μπαράλες αποχώρησε με πρόβλημα στους προσαγωγούς.

Το πλάνο του Στάικου Βεργέτη να δώσει χώρο στον αντίπαλο προκειμένου να βρει εύκολους διαδρόμους στην αντεπίθεση η ομάδα του λειτούργησε άψογα στο 58΄, όταν σε φάση που σχεδόν όλοι οι παίκτες της Ξάνθης βρίσκονταν μπροστά για ''στημένη'' μπάλα η μπροστινή μπαλιά του Μούκαμ βρήκε τον Μάσα να ξεχύνεται μπροστά και να πλασάρει εκτός περιοχής για το 2-0, αφού ο Κλέιτον δεν κατόρθωσε να φτάσει τον Αργεντινό.

Η Ξάνθη αδυνατούσε να απειλήσει στο δεύτερο ημίχρονο, μείωσε όμως σε 2-1 χάρις σε μια αυστηρή απόφαση του διαιτητή Κουκουλάκη, ο οποίος ''είδε'' και καταλόγισε χέρι του Μούκαμ στο 80ό λεπτό. Μια απόφαση πολύ αυστηρή, αφού ακόμη κι αν η μπάλα βρήκε στο χέρι του Καμερουνέζου αυτό ήταν ''κολλημένο'' στο σώμα του, αλλά αυτό δεν εμπόδισε τον Κλέιτον να μειώσει στο 81΄ από τα 11 μέτρα, διαμορφώνοντας το τελικό αποτέλεσμα.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις