Α. Διαμαντοπούλου, Γ. Φλωρίδης: «Ο πραγματικός κίνδυνος»

«Να επιταχυνθεί η δημιουργία Δημοκρατικού Μεταρρυθμιστικού Πόλου»
Πέμπτη, 18 Δεκεμβρίου 2014 14:51
UPD:15:09
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΥΡΩΝΑ

Η πρώην υπουργός Άννα Διαμαντοπούλου (φωτογραφία αρχείου).

A- A A+

«Το βασικό μεταπολιτευτικό πρόβλημα της χώρας παραμένει η αδυναμία έμπρακτης εσωτερικής μεταρρύθμισης», διαπιστώνουν με παρέμβαση οι πρώην υπουργοί του ΠΑΣΟΚ Άννα Διαμαντοπούλου και Γιώργος Φλωρίδης, μιλώντας χαρακτηριστικά για «ενιαία λαϊκιστική λογική που διαπνέει το πολιτικό σύστημα το οποίο συγκρούστηκε στη λογική ‘μνημόνιο-αντιμνημόνιο’ μέχρι προχτές, ‘όλοι αντιμνημόνιο’ σήμερα που (δήθεν) τελειώνει».

Με ανάρτηση στο facebook, υπό τον τίτλο «Οι μισές αλήθειες και ο πραγματικός κίνδυνος», εκτιμούν ότι ο κίνδυνος του Grexit δεν έχει κοινωνική και εθνική βάση, καθώς «ο ελληνικός λαός είναι αυτός που πρωταρχικά, με τις δικές του θυσίες και τη δική του ωριμότητα, οδήγησε μέχρι σήμερα το πρόγραμμα προσαρμογής και εξακολουθεί να έχει σταθερά διατυπωμένο ευρωπαϊκό προσανατολισμό». Σημειώνουν δε ότι κάθε απόπειρα διακινδύνευσης της ευρωπαϊκής κατάκτησης συνιστά «πολιτική αυτοκτονία».

«Το βασικό μεταπολιτευτικό πρόβλημα της χώρας παραμένει η αδυναμία έμπρακτης εσωτερικής  μεταρρύθμισης. Μετά από πέντε χρόνια κρίσης, οι πελατειακές, παρασιτικές και κρατικιστικές δομές παραμένουν ανέγγιχτες -επομένως η ανάγκη να αυτομεταρρυθμιστούμε σε οικονομικό, θεσμικό και πολιτικό επίπεδο γίνεται επιτακτική, για να ξεφύγουμε από την παρασιτική επαιτεία και να καταστήσουμε τη χώρα μας αυτοδύναμο παραγωγό», σημειώνουν, για να τονίσουν: «Μόνον έτσι θα έρθει το πραγματικό τέλος των μνημονίων. Άλλωστε, μη νομίζουμε ότι μας κρατάει κανένας με το ζόρι σε στήριξη. Όλοι εύχονται να βγούμε στις αγορές μια ώρα αρχύτερα».

Οι ίδιοι καταλήγουν πως η ελληνική κοινωνία θα πρέπει να εμποδίσει τυχοδιωκτισμούς, απορρίπτοντας διχαστικές πολώσεις και ότι ταυτόχρονα θα πρέπει «να επιταχυνθεί η συνολική ανασύνθεση του πολιτικού σκηνικού με καθοριστική προτεραιότητα τη δημιουργία Δημοκρατικού Μεταρρυθμιστικού Πόλου που σήμερα δεν υπάρχει».

newsroom naftemporiki.gr

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή