Ευ. Βενιζέλος: Συναίνεση για ΠτΔ και μετά συζητάμε για όλα

Τετάρτη, 17 Δεκεμβρίου 2014 18:48
UPD:20:13
SOOC/Nick Paleologos

Ο κ. Βενιζέλος είπε ότι στην πρόταση που έχει απευθυνθεί εδώ και καιρό στα κόμματα του δημοκρατικού τόξου για συναινετική εκλογή ΠτΔ δεν υπήρξε καμία ανταπόκριση.

A- A A+

Τη συναίνεση των δυνάμεων του δημοκρατικού τόξου για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας ζήτησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος μιλώντας στην ΚΟ του κόμματος και όπως τόνισε στη συνέχεια μπορεί να συζητήσει τα πάντα, αναφερόμενος στην ημερομηνία διεξαγωγής εκλογών.

Ο κ. Βενιζέλος είπε ότι στην πρόταση που έχει απευθυνθεί εδώ και καιρό στα κόμματα του δημοκρατικού τόξου για συναινετική εκλογή ΠτΔ δεν υπήρξε καμία ανταπόκριση, ούτε καν όταν έγινε γνωστό το πρόσωπο που προτείνει η κυβέρνηση, τον Σταύρο Δήμα, «πολιτικό μετρημένο, μετριοπαθή, με ευρωπαϊκό κύρος, απολύτως κατάλληλο να αναλάβει τα απλά αλλά κρίσιμα καθήκοντα του ΠτΔ».

Επανέλαβε εκ νέου την πρόταση αυτή, λέγοντας ότι η πρόσκληση αυτή για συναινετική εκλογή δεν απευθύνεται μόνο ή κυρίως στους ανεξάρητους βουλευτές και τη συνείδηση του κάθε βουλευτή, αλλά απευθύνθηκε και απευθύνεται πάντα πρώτιστα, όπως είπε, στα κόμμα του δημοκρατικού τόξου «και η απάντηση που έχουμε λάβει είναι «δεν μας ενδιαφέρει τίποτα, εκλογές τώρα».

Ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι «προχωράμε περιμένοντας μέχρι τον τρίτο γύρο την ανταπόκριση των κομμάτων της αντιπολίτευσης φυσικά και των βουλευτών ατομικά σε αυτό που είπα, σε μια προσέγγιση που συνδέει την εκλογή του ΠτΔ με την κρίσιμη εθνική διαπραγμάτευση και την εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης και μετά, τουλάχιστον εμείς, είμαστε ανοικτοί για να τα συζητήσουμε όλα, γιατί εμάς αυτό που μας ενδιαφέρει είναι το εθνικό συμφέρον».

Τόνισε ότι «εμείς θέλουμε να εκλεγεί ο ΠτΔ, θεωρούμε ότι οι εκλογές είναι βλαπτικές, αλλά δεν φοβόμαστε τις εκλογές και θα λειτουργήσουμε ως εγγυητής της σταθερότητας και τότε και μετεκλογικά».

Ο ίδιος υπογράμμισε ότι η προεδρική πλειοψηφία δεν ταυτίζεται εξ ορισμού με την κυβερνητική πλειοψηφία και επανέλαβε ότι η εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας δεν είναι μηχανισμός πρόκλησης εκλογών, αλλά διαδικασία συναίνεσης.

Πηγή: ΑΜΠΕ

 

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή