Πρώτη ψηφοφορία για Πρόεδρο στη σκιά των εκλογών

Τετάρτη, 17 Δεκεμβρίου 2014 17:29
UPD:18:19
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Η σημερινή ανακοίνωση του γραφείου του Πρωθυπουργού είναι ενδεικτική της προσπάθειας της κυβέρνησης να «απενοχοποιήσει» την ψήφο στον Σταύρο Δήμα.

A- A A+

Ξεκινά σε λιγότερο από μία ώρα στη Βουλή το πρώτο τεστ για εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας ή πρόωρες εκλογές, με το ενδιαφέρον όμως να εστιάζεται στην τρίτη και πιο κρίσιμη ψηφοφορία της 29ης Δεκεμβρίου και στις πολιτικές διεργασίες που θα κυοφορούνται στο μεσοδιάστημα.

Η σημερινή ανακοίνωση του γραφείου του Πρωθυπουργού είναι ενδεικτική της προσπάθειας της κυβέρνησης να «απενοχοποιήσει» την ψήφο στον Σταύρο Δήμα, αποσυνδέοντάς την από τις ασκούμενες πολιτικές και συνδέοντάς την με την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας.

Στον κ. Σαμαρά απάντησε επί της ουσίας ο υπεύθυνος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης, ο οποίος εμφανίστηκε σίγουρος ότι δεν θα εκλεγεί ΠτΔ ούτε και την τρίτη ψηφοφορία, ακόμη κι αν, όπως είπε, υπάρξει αλλαγή υποψηφίου.

Με τον τρόπο αυτό ο κ. Σκουρλέτης απάντησε και στα σενάρια που βλέπουν το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ώρες και που μιλούν για πρωτοβουλία των ανεξάρτητων βουλευτών, με τη σύμφωνη γνώμη του ΠΑΣΟΚ, προς την κατεύθυνση της συναινετικής εκλογής Προέδρου με ορισμό ημερομηνίας εκλογών εντός του 2015 και αλλαγή υποψηφίου λίγο πριν την τρίτη ψηφοφορία.

EURONEWS

Την ίδια ώρα βέβαια, το μπαράζ των παραιτήσεων Γενικών Γραμματέων υπουργείων, οργανισμών και προέδρων και αντιπροέδρων κρατικών οργανισμών προκειμένου να προλάβουν τις συνταγματικά καθορισμένες ημερομηνίες –λήγει αύριο η προθεσμία- για να συμμετάσχουν στις εκλογές λαμβάνουν μορφή χιονοστιβάδας. Μόνο χθες παραιτήθηκαν 11 Γενικοί Γραμματείς, ενώ τις επόμενες ημέρες αναμένονται άλλες τρεις παραιτήσεις, αφήνοντας επί της ουσίας ακέφαλο τον κρατικό μηχανισμό.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Εκλογές δείχνει και «η βροχή» τροπολογιών που έρχονται προς ψήφιση στη Βουλή η οποία, ανάμεσα στις δύο ψηφοφορίες για Πρόεδρο της Δημοκρατίας, θα συνεδριάζει το Σάββατο και τη ερχόμενη Δευτέρα προκειμένου να ψηφίσει τις τροπολογίες αυτές, που κινούνται προς την κατεύθυνση της διευθέτησης των όποιων εκκρεμοτήτων.  

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΣ

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή