Άδεια στους βουλευτές της Χ.Α. για να παραστούν στις ψηφοφορίες για ΠτΔ

Τρίτη, 16 Δεκεμβρίου 2014 13:24
UPD:14:10
EUROKINISSI/ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Δικαιοσύνη απάντησε θετικά στο σχετικό αίτημα των επτά βουλευτών Νίκου Μιχαλολιάκου, Χρήστου Παππά, Ηλία Κασιδιάρη, Γιάννη Λαγού, Γιώργου Γερμενή, Παναγιώτη Ηλιόπουλου και Νίκου Κούζηλου (φωτογραφία αρχείου).

A- A A+

Άδεια για να προσέλθουν στη Βουλή και να ψηφίσουν για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας πήραν οι προφυλακισμένοι βουλευτές της Χρυσής Αυγής. Συνολικά θα ψηφίζουν οκτώ προφυλακισμένοι βουλευτές.

Η Δικαιοσύνη απάντησε θετικά στο σχετικό αίτημα των επτά βουλευτών Νίκου Μιχαλολιάκου, Χρήστου Παππά, Ηλία Κασιδιάρη, Γιάννη Λαγού, Γιώργου Γερμενή, Παναγιώτη Ηλιόπουλου και Νίκου Κούζηλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Εισαγγελέας εκτιμά ότι πρόκειται για κορυφαίο πολιτειακό ζήτημα  ενώ είναι προφανές πως τίθεται και συνταγματικό ζήτημα από την τυχόν μη συμμετοχής τους στη διαδικασία.

Στην ψηφοφορία θα συμμετέχει και ο ανεξάρτητος βουλευτής Στάθης Μπούκουρας, για τον οποίο υπάρχει θετική εισήγηση του Εισαγγελέα προκειμένου να αποφυλακιστεί.

Υπενθυμίζεται πως η Χρυσή Αυγή με ανακοίνωσή της προ ημερών είχε κάνει γνωστό πως οι βουλευτές της θα καταψηφίσουν τον υποψήφιο για την Προεδρία της Δημοκρατίας Σταύρο Δήμα.

Οι υπόλοιποι βουλευτές της Χ.Α. που δεν έχουν προφυλακιστεί θα συμμετάσχουν κανονικά στη διαδικασία, αφού οι περιοριστικοί όροι που τους έχουν επιβληθεί τους το επιτρέπουν. Όλοι βρίσκονται είτε σε κατ' οίκον περιορισμό είτε ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους. 

Πρόκειται για τους Ελένη Ζαρούλια, Δημήτρη Κουκούτση, Νίκο Μίχο, Μιχάλη Αρβανίτη, Αντώνη Γρέγο, Κωνσταντίνο Μπαρμπαρούση και Πολύβιο Ζησιμόπουλο, Ηλία Παναγιώταρο και Αρτέμη Ματθαιόπουλο, που αρχικά είχε προφυλακιστεί, αλλά αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους τον περασμένο Αύγουστο.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή