Δεν ψηφίζει Πρόεδρο στην πρώτη ψηφοφορία η Νίκη Φούντα

Τρίτη, 16 Δεκεμβρίου 2014 13:13
UPD:14:30
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ

Η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Νίκη Φούντα (φωτογραφία αρχείου).

A- A A+

Την απόφασή της να μην ψηφίσει Πρόεδρο της Δημοκρατίας στην ψηφοφορία της Τετάρτης έκανε γνωστή η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Νίκη Φούντα.

Ωστόσο, μιλώντας στον ΑΝΤ1, άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να ψηφίσει στη συνέχεια, σε περίπτωση που υπάρξει κάποια κίνηση για εθνική συνεννόηση.

«Εάν κατατεθεί μία πρόταση για εθνική συνεννόηση στην τρίτη ψηφοφορία θα με χαροποιήσει» ανέφερε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε: «Πρέπει να συνεννοηθούμε σ' αυτή τη χώρα να αλλάξει η παρένθεση του μνημονίου».

Η Νίκη Φούντα σημείωσε ότι θα ψηφίσει κατά συνείδηση και αναφερόμενη στα όσα είπε χθες ο Φώτης Κουβέλης ότι δεν θα θεωρήσει αποστάτη όποιον βουλευτή της ΔΗΜΑΡ ψηφίσει Πρόεδρο της Δημοκρατίας, σημείωσε ότι δεν περίμενε από κανέναν να κάνει δήλωση για να μην αισθανθεί η ίδια αποστάτης.

«Δεν έχω αποφασίσει ακριβώς τι θα κάνω αύριο» δήλωσε από την πλευρά του, στον ραδιοσταθμό Παραπολιτικά, ο ανεξάρτητος βουλευτής Κοζάνης Γιώργος Κασαπίδης, αφήνοντας, πάντως, εμμέσως ανοιχτό το ενδεχόμενο να στηρίξει την υποψηφιότητα Σταύρου Δήμα.

«Μαζί με άλλους βουλευτές προσπαθούμε να πείσουμε τους αρχηγούς των κομμάτων να προχωρήσουν σε κυβέρνηση εθνικής συνεννόησης» είπε ο κ. Κασαπίδης και προανήγγειλε σύσκεψη, απόψε, με άλλους βουλευτές που συμμετέχουν στην ομάδα των Ανεξάρτητων Βουλευτών για να συζητήσουν τις τελευταίες εξελίξεις.

Εξέφρασε ακόμη την ελπίδα πως «στην τρίτη ψηφοφορία θα διαμορφωθούν οι συνθήκες για να δουν οι πολιτικοί αρχηγοί την πραγματικότητα έξω από εγωισμούς».

Στο ίδιο μήκος κύματος, για κυβέρνηση ειδικού σκοπού, κινείται και ο ανεξάρτητος βουλευτής της Β' Πειραιώς Γιάννης Κουράκος, ο οποίος έκανε ανάλογες δηλώσεις στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή