Σύλληψη για παράνομη πώληση e-books

Τρίτη, 16 Δεκεμβρίου 2014 10:01
UPD:10:02
SHUTTERSTOCK

Η ψηφιακή έρευνα της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος συνεχίζεται για την ταυτοποίηση και άλλων εμπλεκομένων στην υπόθεση.

A- A A+

Mία 58χρονη διαχειριστρια ιστοσελίδας συνελήφθη μετά από μήνυση εκδοτικού οίκου και κατόπιν έρευνας της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για υπόθεση που σχετίζεται με παραβίαση της νομοθεσίας για την πνευματική ιδιοκτησία. 

Η μήνυση είχε υποβληθεί σε βάρος ιδιοκτητών/διαχειριστών ομάδων στο Facebook, καθώς και σε βάρος διαχειριστών άλλων ιστοσελίδων.

Οι διαχειριστές των εν λόγω ιστοτόπων, χωρίς να έχουν την άδεια των νόμιμων δικαιούχων των δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας, είτε προσέφεραν προς πώληση ή ανάγνωση σε χρήστες του διαδικτύου διαδικτυακά βιβλία του οίκου, είτε παρέπεμπαν τους χρήστες σε παράνομα url, μέσω των οποίων παρεχόταν η δυνατότητα πώλησης ή ανάγνωσης. 

Για τα παραπάνω ενημερώθηκε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών και ακολούθησε σχετική παραγγελία για διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης.

Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος διενεργήθηκε εκτεταμένη ψηφιακή έρευνα και πραγματοποιήθηκε αλληλογραφία με τους αρμόδιους παρόχους υπηρεσιών διαδικτύου, στο πλαίσιο της Interpol. Αποτέλεσμα της έρευνας ήταν να εξακριβωθεί η εμπλοκή της 58χρονης. 

Κατά τη διάρκεια έρευνας στο σπίτι της στου Ζωγράφου, παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρέθηκε και κατασχέθηκε εσωτερικός σκληρός δίσκος ηλεκτρονικού υπολογιστή. 

Η 58χρονη συνελήφθη και με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος της, για κατ’ εξακολούθηση παραβίαση των διατάξεων της πνευματικής ιδιοκτησίας, οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Η ψηφιακή έρευνα της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος συνεχίζεται για την ταυτοποίηση και άλλων εμπλεκομένων στην υπόθεση.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή