«Ξεσκεπάστηκε» απάτη με sms προς αριθμό υψηλής χρέωσης

Τρίτη, 25 Νοεμβρίου 2014 13:51
UPD:14:04
REUTERS/RICK WILKING

Οι καταγγέλλοντες ανέφεραν πως αναζητώντας σε ιστοσελίδες του διαδικτύου, γυναικεία πρόσωπα για συνομιλία και γνωριμία, απέστειλαν πλήθος γραπτών μηνυμάτων κινητής τηλεφωνίας προς πενταψήφιο αριθμό, υψηλής χρέωσης.

A- A A+

Εταιρεία τηλεπικοινωνιών με έδρα την Αττική βρίσκεται πίσω από απάτη που είχε στηθεί σε βάρος χρηστών κινητής τηλεφωνίας, μέσω της αποστολής sms σε πενταψήφιο αριθμό υψηλής χρέωσης.

Σύμφωνα με την αστυνομία, η υπόθεση ήρθε στο φως μετά από καταγγελίες πολιτών τον περασμένο Αύγουστο. Οι καταγγέλλοντες ανέφεραν συγκεκριμένα πως αναζητώντας σε ιστοσελίδες του διαδικτύου γυναικεία πρόσωπα για γνωριμία, απέστειλαν πλήθος γραπτών μηνυμάτων κινητής τηλεφωνίας προς πενταψήφιο αριθμό, υψηλής χρέωσης. Όπως κατήγγειλαν ωστόσο, δεν κατόρθωσαν να έρθουν σε επαφή με τα πρόσωπα με τα οποία υποτίθεται ότι συνομιλούσαν, παρά μόνο προτρέπονταν με απατηλό τρόπο, για συνεχή αποστολή μηνυμάτων υψηλής χρέωσης.

Κατά τη διερεύνηση της υπόθεσης από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος διαπιστώθηκε ότι οι αποστολείς των μηνυμάτων από τον πενταψήφιο αριθμό  έστελναν στους ενδιαφερόμενους χρήστες φωτογραφίες «ανύπαρκτων» γυναικείων προσώπων, προτρέποντάς τους έτσι να συνεχίζουν να στέλνουν sms. Τα μηνύματα αποστέλλονταν αυτοματοποιημένα από χειριστές ηλεκτρονικών υπολογιστών, οι οποίοι υποδύονταν τα «γυναικεία πρόσωπα» και ρύθμιζαν τη ροή των μηνυμάτων.

Μετά από έρευνα που διεξήχθη στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης ταυτοποιήθηκε ότι ο πενταψήφιος αριθμός υψηλής χρέωσης, ανήκει σε εταιρία τηλεπικοινωνιών στην Αττική, ενώ από στοιχεία που προέκυψαν, διερευνάται και η συμμετοχή μίας ακόμη εταιρείας στο εξωτερικό.

Σε βάρος της εγχώριας εταιρείας σχηματίστηκε δικογραφία τακτικής διαδικασίας, για απάτη κατ’ εξακολούθηση σε βάρος χρηστών κινητής τηλεφωνίας, η οποία και θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή