Europa League: Το ''προφίλ'' της Ντνίπρο

Δευτέρα, 15 Δεκεμβρίου 2014 15:59
UPD:16:02
EPA/SERGEY DOLZHENKO
A- A A+

Η ουκρανική Ντνίπρο, την οποία θα αντιμετωπίσει ο Ολυμπιακός στη φάση των ''32'' στο Γιουρόπα Λιγκ και είναι η περυσινή δευτεραθλήτρια της χώρας, εδρεύει στο Ντνιπροπετρόφσκ, ιδρύθηκε το 1918 και πήρε το όνομά της από τον ποταμό Δνείπερο, που διαρρέει τα εδάφη της περιοχής. 

Προπονητής της ομάδας είναι ο Μίρον Μάρκεβιτς, ο οποίος ως τεχνικός της Μέταλιστ Χάρκιβ είχε αποκλείσει τον Ολυμπιακό στη φάση των ''16'' της ίδιας διοργάνωσης με νίκη 2-1 στο Φάληρο (16/3/2012), κι ας είχε χάσει τότε η Μέταλιστ 1-0 στον πρώτο αγώνα.

Χρώματα της Ντνίπρο είναι το μπλε και άσπρο και έδρα της η χωρητικότητας 31.000 θέσεων ''Ντνιπροπετρόβσκ Αρένα'', αν και φέτος χρησιμοποίησε το ''Ολιμπίσκι'' (Κίεβο), λόγω της τεταμένης κατάστασης στην περιοχή.

Μετέχοντας στο πρωτάθλημα της Σοβιετικής Ένωσης κατάκτησε δύο πρωταθλήματα (1983, 1988), ένα Κύπελλο (1989) κι ένα Σούπερ Καπ (1989), όμως μετά την ανεξαρτητοποίηση της Ουκρανίας δεν έχει να επιδείξει κάποιο τίτλο.

Στα φετινά πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ απέκλεισε τη Χάιντουκ Σπλιτ (2-1, 0-0), ενώ μετέχοντας στον 6ο όμιλο τερμάτισε δεύτερη με 7 βαθμούς (δύο νίκες, μία ισοπαλία, τρεις ήττες).

Τα αποτελέσματά της ήταν: με Ίντερ (1-2, 0-1), με Σεντ Ετιέν (1-0, 0-0) και με Καραμπάχ (0-1, 2-1). Να σημειωθεί ότι η Ντνίπρο ξεκίνησε από τον 3ο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ, όπου αποκλείστηκε από την Κοπεγχάγη φέρνοντας 0-0 στην Ουκρανία και χάνοντας 2-0 στη Δανία.

Στο φετινό πρωτάθλημα της χώρας της είναι τρίτη με 28 βαθμούς (8 νίκες, 4 ισοπαλίες, 2 ήττες), αλλά έως ότου αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό δεν έχει άλλες υποχρεώσεις, αφού το πρωτάθλημα έχει διακοπεί ως τις 28 Φεβρουαρίου λόγω του βαρύ χειμώνα.

ΤΟ ΡΟΣΤΕΡ ΤΗΣ ΝΤΝΙΠΡΟ

Τερματοφύλακες: Γιαν Λάστουβκα (Τσεχία), Ντένις Μπόικο, Ντένις Σελίχοφ, Ιγκόρ Βαρτσάμπα

Αμυντικοί: Αλεξάντρου Βλαντ (Ρουμανία), Οντρέι Μάζουχ (Τσεχία), Βιτάλι Μάντζιουκ, Βολόντιμιρ Πόλιοβι, Ιβάν Στρίνιτς (Κροατία), Ντάγκλας (Βραζιλία), Βαλέρι Λούτσκεβιτς, Αρτέμ Φεντέτσκι, Ολεξάντρ Μιχούνοφ

Μέσοι: Σέρχο Κραβτσένκο, Γιάμπα Κανκάβα (Γεωργία), Λεό Μάτος (Βραζιλία), Γεβχέν Τσεμπεριάτσκο, Μπρούνο Γκάμα (Πορτογαλία), Μλάντεν Μπαρτούλοβιτς (Κροατία), Γεβχέν Σαχόφ, Ρουσλάν Ροτάν, Σέρχι Πολιτίλο, Άντρι Μπλιζνιτσένκο

Επιθετικοί: Νίκολα Κάλινιτς (Κροατία), Γεβχέν Κονοπλιάνκα, Γεβχέν Σελέζνιοφ, Ρομάν Ζοζούλια, Ματέους (Βραζιλία)

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις