Ευ. Βενιζέλος: Υπάρχουν περιθώρια συναινετικής εκλογής ΠτΔ

Δευτέρα, 15 Δεκεμβρίου 2014 14:51
UPD:14:57
ΑΠΕ ΜΠΕ/Mario Salerno

Ο υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος (Α) συνομιλεί με τον Κύπριο ομόλογό του Ιωάννη Κασουλίδη (Δ), στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στις Βρυξέλλες.

A- A A+

Προσπάθεια για συναινετική εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας ζήτησε από τις Βρυξέλλες ο υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος σχολιάζοντας ότι υπάρχουν πολιτικές εξελίξεις που διευκολύνουν την προσπάθεια προστασίας της ελληνικής οικονομίας και άλλες που τη δυσκολεύουν υπέρμετρα. 

Σε δηλώσεις τους στο πλαίσιο του συμβουλίου Εξωτερικών υποθέσεων της Ε.Ε. ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι «ο λαός έχει τον τρόπο να επιβάλει τη σταθεροποίηση, την αποφυγή των εκλογών. Ο λαός μπορεί, αν θέλει, να ανεχθεί τη δημαγωγία και την ανευθυνότητα και να επιλέξει δρόμους, οι οποίοι είναι απολύτως άγνωστοι και αβέβαιοι. Από την άποψη αυτή έχει πάρα πολύ μεγάλη σημασία να καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να επιτευχθεί η συναινετική εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας».

Ο ίδιος εμφανίστηκε βέβαιος ότι υπάρχουν και τώρα πολλά περιθώρια, αναγνωρίζοντας ότι η κύρια ευθύνη ανήκει στα κόμματα του δημοκρατικού τόξου.

PASOKWEBTV

Σημείωσε δε ότι «υπάρχει και ο ατομικός ρόλος του βουλευτή, λόγω του μεγάλου αριθμού ανεξαρτήτων βουλευτών. Αλλά ακόμη δεν έχει περάσει η φάση της ευθύνης που έχουν τα κόμματα να ερμηνεύσουν σωστά τη βούληση και την αγωνία του ελληνικού λαού».       

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή