Βραζιλία : 4.000 στρατιώτες για την ασφάλεια σε παραγκούπολη

Τετάρτη, 14 Απριλίου 2004 07:09
A- A A+

Την αποστολή 4.000 στρατιωτών για το έλεγχο μίας από τις μεγαλύτερες και πιο επικίνδυνες παραγκουπόλεις του Ρίο, ζήτησε χθες ο επικεφαλής των υπηρεσιών ασφαλείας της πολιτείας, Αντονι Γκαροτίνο, από την ομοσποδνιακή κυβέρνηση.

Ο Γκαροτίνιο ζήτησε την παρουσία 4.000 «καλά εκπαιδευμένων» στρατιωτών, όπως αλεξιπτωτιστών, πεζοναυτών, ή των ειδικών ομάδων, έως τα τέλη του χρόνου, έτσι ώστε να τεθεί σε εφαρμογή το σχέδιο της κυβέρνησης του Ρίο για την ασφάλεια.

Ο ίδιος πρόσθεσε πως προτίθεται να προσλάβει 4,000 αστυνομικούς για να ενισχύσει την επίβλεψη στις παραγκουπόλεις, όμως είναι αναγκαία η παρουσία στρατιωτικών δυνάμεων έως ότου εκπαιδευθούν οι νέοι αστυνομικοί.

Στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου του Πάσχα ένα νέο επεισόδιο στον πόλεμο ανάμεσα στις συμμορίες λαθρεμπόρων ναρκωτικών είχε ως συνέπεια να χάσουν τη ζωή τους δέκα άτομα, ανάμεσά τους δύο αστυνομικοί και δύο λαθρεμποροι, στη Λα Ροσίνια. Στη μεγαλύτερη παραγκούπολη του Ρίο έχουν αναπτυχθεί 1.230 αστυνομικοί.

Ο υπεύθυνος ασφαλείας της κυβέρνησης, Λουΐς Φερνάντο Κορέα, τόνισε πως θα διαβιβάσει το αίτημα του Γκαροτίνιο στο υπουργείο Αμύνης, όμως εκτιμά πως δεν δικαιολογείται η ανάπτυξη στρατιωτικών δυνάμεων για μία τέτοια αιτία. Ο Κορέα εκτιμά πως η κατάσταση στη Λα Ροσίνια, όπου ζουν 60,000 ψυχές, βρίσκεται πλέον υπό έλεγχο. «Ο στρατός θα πρέπει να αποτελεί την έσχατη λύση», τόνισε ο ίδιος, στην ίδια συνέντευξη Τύπου με τον Γκαροτίνιο.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή