Άδεια με «βραχιολάκι» μετά από ένα εξάμηνο εξ αποστάσεως επιτυχούς φοίτησης

Τετάρτη, 10 Δεκεμβρίου 2014 13:39
UPD:15:04
SOOC/Menelaos Myrillas

«Με τη ρύθμιση αυτή και το δικαίωμα στη σπουδή εξασφαλίζεται και η αντεγκληματική πολιτική της πολιτείας δεν εξανεμίζεται», σημείωσε ο κ. Αθανασίου. 

A- A A+

Δεκτή ομόφωνα, και με χειροκροτήματα από όλες τις πτέρυγες, έγινε στη Βουλή η βελτιωτική ρύθμιση που κατέθεσε ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου για το θέμα των εκπαιδευτικών αδειών των κρατουμένων. 

Ο ΣΥΡΙΖΑ έμεινε ικανοποιημένος από την εξέλιξη αυτή και απέσυρε το αίτημα του για διενέργεια ονομαστικής ψηφοφορίας.

Η τροπολογία περιλαμβάνει πρόβλεψη για χορήγηση εκπαιδευτικής άδειας με ηλεκτρονική επιτήρηση, εφόσον οι κρατούμενοι έχουν με επιτυχία παρακολουθήσει εξ αποστάσεως το ένα τρίτο των μαθημάτων και εργαστηρίων το προηγούμενο εξάμηνο.

Η αίτηση για χορήγηση εκπαιδευτικής άδειας με τη χρήση ηλεκτρονικού γεωεντοπισμού δεν απορρίπτεται από το Συμβούλιο, παρά μόνο με ειδική αιτιολογία.

Όπως είπε ο κ. Αθανασίου παρουσιάζοντας την τροπολογία πρόκειται για ένα συγκερασμός των απόψεων που είχαν κατατεθεί από όλες τις πτέρυγες της Βουλής με τρόπο που και το δικαίωμα σπουδής να εξασφαλίζεται και η αντεγκληματική πολιτική της πολιτείας δεν εξανεμίζεται.

ΒΟΥΛΗ - ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Αμέσως μετά η συνεδρίαση της Βουλής διεκόπη για λίγη ώρα, προκειμένου οι βουλευτές να μελετήσουν την τροπολογία πριν κληθούν να ψηφίσουν.

ΒΟΥΛΗ - ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Λίγο αργότερα η Ζωή Κωνσταντοπούλου έλαβε τον λόγο εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ. «Αν η τροπολογία σημαίνει ότι ο Ν. Ρωμανός θα πάρει σε λίγους μήνες άδεια, τον καλούμε να μη χαρίσει τη ζωή του» είπε και ανακοίνωσε πως το κόμμα αποσύρει το αίτημα για ονομαστική ψηφοφορία. 

 

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή