Δεν «βλέπει» εκλογή Προέδρου από την παρούσα Βουλή ο Κ. Σημίτης

Τετάρτη, 10 Δεκεμβρίου 2014 13:03
UPD:13:04
Eurokinissi/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ

Ο πρώην πρωθυπουργός Κ. Σημίτης.

A- A A+

Την εκτίμηση ότι η παρούσα Βουλή δεν θα καταφέρει να εκλέξει Πρόεδρο της Δημοκρατίας εξέφρασε ο πρώην πρωθυπουργός Κ. Σημίτης, προειδοποιώντας για «σοβαρές αβεβαιότητες και κινδύνους» σε περίπτωση πρόωρων εκλογών.

Κατά την χθεσινή παρουσίαση του βιβλίου του με τίτλο  «Η Ευρωπαϊκή Κρίση Χρέους - η Ελληνική Περίπτωση» στο London School of Economics, ο κ. Σημίτης επεσήμανε πως η επίσπευση των διαδικασιών για την προεδρική εκλογή ήταν «προς τη σωστή κατεύθυνση, γιατί έπρεπε να ξεκαθαρίσει το τοπίο το συντομότερο δυνατόν».

Υποστήριξε ακόμη ότι «μάλλον δεν είναι ρεαλιστικό να πούμε ότι θα εκλεγεί πρόεδρος καθώς η κυβέρνηση δεν φαίνεται να έχει την πλειοψηφία των 180 απαιτούμενων ψήφων», ενώ εκτίμησε ότι σε ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών τον Φεβρουάριο, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα καταφέρει να κερδίσει την απόλυτη πλειοψηφία και «θα χρειαστεί να συνεργαστεί με κάποιο άλλο κόμμα».

Έτσι, συνέχισε ο κ. Σημίτης, «η πολιτική και οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα θα αλλάξει ριζικά γιατί θα υπάρξει μια κυβέρνηση που δεν θέλει να συνεργαστεί με την Ε.Ε.».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα ριζοσπαστικό αριστερό κόμμα που υποστηρίζει πως αν έρθει στην εξουσία θα αλλάξει όλα όσα έχουν γίνει, μέχρι σήμερα, αναφορικά με τις συντάξεις και τους μισθούς. Αν δεν κάνω λάθος υποστηρίζει ότι οι πολίτες θα έχουν τους μισθούς και τις συντάξεις του 2007. Λένε, επίσης, ότι δεν αποδέχονται την τρόικα, δεν δέχονται "παρεμβολές" από την ΕΕ και ότι μια ριζοσπαστική μεταρρύθμιση του χρέους είναι απαραίτητη» σημείωσε προσθέτοντας ότι «η άποψη του ΣΥΡΙΖΑ για τις διεθνείς σχέσεις «είναι παρόμοια με αυτή των κυρίαρχων κομμάτων της Ουρουγουάης και άλλων χωρών».

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή