Πώς χαρτογραφούνται οι προθέσεις στη Βουλή

Τρίτη, 09 Δεκεμβρίου 2014 13:40
UPD:14:40
FOSPHOTOS /Panayiotis Tzamaros
A- A A+

Από την έντυπη έκδοση

Η επίτευξη ή μη του απαιτούμενου αριθμού των 180 βουλευτών για την εκλογή του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας θα κριθεί σε μεγάλο βαθμό από τη στάση των ανεξάρτητων βουλευτών (αριθμούν 24 μέλη), αλλά και από βουλευτές των Ανεξάρτητων Ελλήνων (έχουν 12 βουλευτές) και της ΔΗΜΑΡ (διαθέτουν 10 έδρες), ορισμένοι εκ των οποίων αναμένεται να διαφοροποιηθούν από τη θέση του κόμματός τους και να υπερψηφίσουν.

Η Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ διαθέτουν πλειοψηφία 155 βουλευτών και αναζητούν ουσιαστικά άλλες 25 ψήφους για να εκλέξουν Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Από τους ανεξάρτητους βουλευτές θεωρείται πολύ πιθανό να υπερψηφίσουν για Πρόεδρο της Δημοκρατίας η Αικατερίνη Μάρκου, η οποία ψήφισε προχθές και τον Προϋπολογισμό του 2015, ο Παναγιώτης Μελάς, που το έχει ουσιαστικά προαναγγείλει, καθώς και τέσσερις από τους πέντε ανεξάρτητους βουλευτές οι οποίοι συνυπέγραψαν την κίνηση των «8» για την αποφυγή των πρόωρων εκλογών (Γρ. Ψαριανός, Σπ. Λυκούδης, Β. Οικονόμου, Χρ. Αηδόνης).

Την κίνηση συνυπέγραψε και ο ανεξάρτητος Πέτρος Τατσόπουλος, ο οποίος όμως έχει δηλώσει επανειλημμένως ότι δεν πρόκειται να ψηφίσει Πρόεδρο της Δημοκρατίας, με αποτέλεσμα να θεωρούνται όλα ανοικτά. Αρκετά κοντά στην υπερψήφιση Προέδρου της Δημοκρατίας βρίσκονται ο Βασίλης Καπερνάρος, ο Γιάννης Κουράκος, ο Γιώργος Νταβρής και ο Κώστας Γιοβανόπουλος.

NAFTEMPORIKI.GR

Σχεδόν βέβαιο θεωρείται επίσης το ενδεχόμενο να υπερψηφίσουν οι τρεις βουλευτές της ΔΗΜΑΡ που πρωτοστάτησαν στην κίνηση των «8» (Νίκη Φούντα, Νίκος Τσούκαλης και Θωμάς Ψύρρας). Επίσης έχουν κυκλοφορήσει διάφορα σενάρια για τη στάση πολλών βουλευτών των Ανεξάρτητων Ελλήνων, οι οποίοι μέχρι στιγμής τα διαψεύδουν. Αγνωστη είναι η στάση που θα κρατήσουν οι ανεξάρτητοι βουλευτές Μίκα Ιατρίδη, Βύρων Πολύδωρας, Γιώργος Κασαπίδης, Πάρις Μουτσινάς.

AMNAWEBTV

Αντίθετα θεωρείται βέβαιο ότι θα καταψηφίσουν οι ανεξάρτητοι βουλευτές Θόδωρος Παραστατίδης, Οδυσσέας Βουδούρης, Ραχήλ Μακρή και Χρυσούλα Γιαταγάνα. Ο κ. Ανδρουλάκης ξεκαθάρισε απολύτως τη στάση του χθες, προαναγγέλλοντας ότι θα ψηφίσει όχι και στις τρεις ψηφοφορίες. «Πιστόλι στον κρόταφο; Τρία όχι» δήλωσε χαρακτηριστικά. 
 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή