Πατέρας Ν. Ρωμανού: Δεν βρέθηκε λύση στη συνάντηση με τον Πρωθυπουργό

Δευτέρα, 08 Δεκεμβρίου 2014 11:51
UPD:14:58
REUTERS/ALKIS KONSTANTINIDIS
A- A A+

Δεν έχει βρεθεί μέχρι στιγμής λύση στο πρόβλημα, δήλωσε ο πατέρας του απεργού πείνας Ν. Ρωμανού, μετά τη συνάντηση που είχε με τον Πρωθυπουργό, παρουσία και του υπουργού Δικαιοσύνης Χ. Αθανασίου.

«Νομίζω ότι θα το ξανασυζητήσουν και εύχομαι να βρουν μια λύση. Ζητώ να γίνει δεκτό το αίτημα του παιδιού μου. Από πλευράς ανθρώπινης να καταλάβουν ότι πρέπει να δώσουν λύση στο πρόβλημα», τόνισε ο Γ. Ρωμανός, επισημαίνοντας ότι ο γιος του βρίσκεται «σε πολύ κρίσιμη φάση».

EUROKINISSI-TV

Προειδοποίησε μάλιστα ότι «όπως περνούν οι ώρες και οι μέρες αυξάνεται και η πιθανότητα ενός θανάτου με ό,τι συνεπάγεται αυτό κατά κύριο λόγο για την κυβέρνηση», προσθέτοντας πως «ένα μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας ξέρει πού βρίσκεται το δίκιο».

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων κατά τη συνάντηση ο κ. Σαμαράς είπε στον πατέρα του Ν. Ρωμανο ότι ως γονιός συμμερίζεται την αγωνία του και πως «ως Πρωθυπουργός σέβεται τη διάκριση των εξουσιών και δεν μπορει σε καμία περίπτωση να παρέμβει στη Δικαιοσύνη».

EUROKINISSI/ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου αποχωρεί από το Μέγαρο Μαξίμου.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Δικαιοσύνης τού ανέλυσε το νομικό πλαίσιο για υπόδικους και κατάδικους και τον νέο νόμο για την εξ αποστάσεως παρακολούθηση των μαθημάτων και του εξήγησε ότι δεν έχει θεσμικά τη δυνατότητα να παρέμβει στα αρμόδια όργανα της Δικαιοσύνης.

Σε συνομιλία του με δημοσιογράφους ο κ. Αθανασίου είπε ότι «το νομικό πλαίσιο είναι ένα από τα πιο προοδευτικά και σύγχρονα σε όλη την Ευρώπη μετά και την προσθήκη της εξ αποστάσεως μάθησης» και ότι από εκεί και πέρα η Πολιτεία δεν μπορεί να παρέμβει.

EUROKINISSI/ΚΑΤΩΜΕΡΗΣ ΚΩΣΤΑΣ

Ο δικηγόρος του Νίκου Ρωμανού σε δηλώσεις του τόνισε πως το κύριο μέλημα του κρατουμένου είναι να σπουδάσει και όχι να αποδράσει.

Στη συνέχεια ο πατέρας του Νίκου Ρωμανού μετέβη στον Άρειο Πάγο, συνοδευόμενος από το δικηγόρο Φραγκίσκο Ραγκούση, καθώς εκκρεμεί το αίτημα αναίρεσης κατά του βουλεύματος του Συμβουλίου Πειραιά που έχει υποβάλει ο κρατούμενος.

Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Πειραιά είχε απορρίψει το αίτημα του Νίκου Ρωμανού να του χορηγηθεί φοιτητική άδεια για να παρακολουθήσει τα μαθήματα στο ΤΕΙ στο οποίο έχει περάσει. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, η αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Βασιλική Θεοδώρου που έχει αναλάβει την υπόθεση δεν έχει αποφανθεί ακόμη επί του θέματος.

Ο δικηγόρος του Νίκου Ρωμανού σε δηλώσεις του τόνισε πως το κύριο μέλημα του κρατουμένου είναι να σπουδάσει και όχι να αποδράσει:

EUROKINISSI-TV

«Εγγυώμαι εγώ προσωπικά με την ιδιότητα του δικηγόρου ότι ο Ρωμανός θέλει να σπουδάσει και όχι να  αποδράσει. Όλα τα άλλα είναι ψευτοδιλήμματα. Ο Ρωμανός έχει δικαίωμα στη γνώση. Δεν θέλει να σπουδάσει μέσα από ένα κελί, θέλει να καταξιωθεί ως επιστήμονας. Ουδέποτε υποκίνησε σε πράξεις βίας, απλώς έθετε τον αναρχικό προβληματισμό του απέναντι στις μορφές εξουσίας. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα πάρει ένα καλάσνικοφ και θα το βάλει στο κεφάλι κάποιου ή θα συνεχίσει να κάνει ληστείες».

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή