Σαουδική Αραβία: Συλλήψεις 135 υπόπτων για τρομοκρατία

Κυριακή, 07 Δεκεμβρίου 2014 17:05
UPD:17:06
EPA/STR

Όπως είπε 40 από τους συλληφθέντες είχαν επιστρέψει από «εμπόλεμες περιοχές» όπου συμμετείχαν σε εξτρεμιστικές οργανώσεις και έχουν λάβει εκπαίδευση στο χειρισμό όπλων (φωτογραφία αρχείου).

A- A A+

Τη σύλληψη 135 ατόμων που φέρονται ότι εμπλέκονται σε «τρομοκρατικές» ενέργειες, ανακοίνωσαν οι αρχές της Σαουδικής Αραβίας.

«Όλα τα πρόσωπα που συνελήφθησαν είναι από τη Σαουδική Αραβία με εξαίρεση 26 πολίτες ξένων χωρών, περιλαμβανομένων 16 Σύρων και τριών ατόμων από την Υεμένη» δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Εσωτερικών, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Spa.

Οι ύποπτοι ανήκουν σε «ύποπτες οργανώσεις (…) που τις συνδέει η τρομοκρατία» και οι συλλήψεις τους ακολουθούν τις «επανειλημμένες απόπειρές τους να πλήξουν την ασφάλεια και την σταθερότητα της πατρίδας μας» πρόσθεσε ο ίδιος χωρίς να διευκρινίσει το πότε συνελήφθησαν.

Όπως είπε 40 από τους συλληφθέντες είχαν επιστρέψει από «εμπόλεμες περιοχές» όπου συμμετείχαν σε εξτρεμιστικές οργανώσεις και έχουν λάβει εκπαίδευση στο χειρισμό όπλων.

Άλλα 54 άτομα φέρονται ότι έχουν εμπλακεί κυρίως στην «χρηματοδότηση, τη στρατολόγηση, την προπαγάνδα και την κατασκευή εκρηκτικών μηχανισμών».

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή