Σ. Αραβία: Καταγγελία κατά εστιατορίων που αποκλείουν μη συνοδευόμενες γυναίκες

Οργή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης
Δευτέρα, 24 Νοεμβρίου 2014 13:01
UPD:13:06
EPA/STR
A- A A+

Σε καταγγελία κατά εστιατορίων τα οποία έχουν αναρτήσει πινακίδες που απαγορεύουν την είσοδο σε μη συνοδευόμενες γυναίκες προχώρησε η Εθνική Εταιρεία για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα (ΕΕΑΔ), στη Σαουδική Αραβία, όπως αναφέρει η εφημερίδα Al-Hayat.

Η ΕΕΑΔ χαρακτήρισε τις πινακίδες παράνομες και ζήτησε την άμεση απομάκρυνσή τους, επειδή δεν τοποθετήθηκαν με εντολή των αρχών, αλλά λόγω των αντιλήψεων των ιδιοκτητών των εστιατορίων.

Ένας εξ αυτών δήλωση στη σαουδαραβική εφημερίδα ότι ανάρτησε την πινακίδα «επειδή υπήρχαν πολλά περιστατικά φλερτ» στο κατάστημά του.

«Θα αφαιρέσουμε τις πινακίδες μόνον όταν θα είμαστε σίγουροι ότι δεν πρόκειται να υπάρχουν τέτοια περιστατικά, καθώς έχουν άσχημες επιπτώσεις στην εργασία μας», κατέληξε.

Πολλοί Σαουδάραβες άσκησαν δριμεία κριτική στα εστιατόρια διά μέσου των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, κάνοντας λόγο για «ταπεινωτικό» μέτρο το οποίο αποτελεί σαφή διάκριση κατά των γυναικών.

Η Λάμα Σουλεϊμάν, πολίτης της μοναρχίας του Κόλπου, τόνισε ότι τα εστιατόρια και οι καφετέριες είναι τα μόνα μέρη για διασκέδαση τα οποία μπορούν να επισκεφθούν οι γυναίκες στη χώρα.

«Εάν μας απαγορεύσουν να πηγαίνουμε σε εστιατόρια, πού θα πηγαίνουμε;», ανέφερε, ενώ σημείωσε ότι οι πελάτες θα πρέπει να μποϊκοτάρουν τα καταστήματα τα οποία φέρουν τέτοιες πινακίδες.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή