«Οξυγόνο» για Πανθρακικό η νίκη (1-0) με Πλατανιά

Τετάρτη, 03 Δεκεμβρίου 2014 16:54
UPD:16:56
ACTION IMAGES PRESS AGENCY/ACTION IMAGES

Το συγκρότημα της Θράκης έφτασε στους 9 βαθμούς και «ανέπνευσε» ανεβαίνοντας στην κατάταξη, καθώς άφησε πίσω του -εκτός της ουραγού Νίκης Βόλου- Εργοτέλη και Λεβαδειακό, ενώ άφησε τον αντίπαλό του «καθηλωμένο» στους 12 βαθμούς.

A- A A+

Ο Πανθρακικός πήρε τη νίκη που επιζητούσε απεγνωσμένα, μόλις τη δεύτερη στο φετινό πρωτάθλημα, επικρατώντας στην Κομοτηνή με 1-0 του Πλατανιά, στην αναμέτρηση με την οποία άνοιξε η αυλαία της εμβόλιμης έκτης αγωνιστικής στη Σούπερ Λίγκα.

Το συγκρότημα της Θράκης έφτασε στους 9 βαθμούς και «ανέπνευσε» ανεβαίνοντας στην κατάταξη, καθώς άφησε πίσω του -εκτός της ουραγού Νίκης Βόλου- Εργοτέλη και Λεβαδειακό, ενώ άφησε τον αντίπαλό του «καθηλωμένο» στους 12 βαθμούς διακόπτοντας το αήττητο σερί των πέντε αγώνων που είχε μέχρι σήμερα ο Πλατανιάς. 

Οι Χανιώτες μπήκαν πολύ δυνατά στο πρώτο δεκάλεπτο, φέρνοντας σε δύσκολη θέση την άμυνα των γηπεδούχων. Μόλις στο 2ο λεπτό και σε εκτέλεση κόρνερ ο Αγκιλέρα πήρε την κεφαλιά αλλά η μπάλα κατέληξε στο αριστερό δοκάρι του Αθανασιάδη.

Ο τερματοφύλακας του Πανθρακικού χρειάστηκε να επέμβει στο 6΄ στο σουτ του Τσουράκη, ενώ ένα λεπτό αργότερα απέκρουσε και το βολέ του Γκόμες, έξω από την περιοχή της ομάδας του.

Το γκολ όμως δεν ήρθε από την ομάδα που πίεζε και το επιζητούσε αλλά από την αντίπαλη πλευρά, καθώς στην πρώτη ολοκληρωμένη προσπάθειά τους οι Θράκες άνοιξαν το σκορ: στο 17΄ ο Ντιγκινί σούταρε εκτός περιοχής, η μπάλα κόντραρε στον Ιτούα  και κατέληξε στα δίχτυα του Ολίμπα.

Στο 20΄ ο Πανθρακικός είχε την ευκαιρία να διπλασιάσει αλλά η προσπάθεια του Κάσες κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι, στο 27΄ ο Ολιμπά απέκρουσε με τις άκρες των δαχτύλων του σουτ του Λαδάκη και στο 40΄ ο Γκόμες πέταξε την μπάλα άουτ από το ένα μέτρο (!), σε γύρισμα του Τσουράκη, σπαταλώντας μια τεράστια ευκαιρία για τον Πλατανιά.

Σαν να μην έφτανε αυτό, στο 59ο λεπτό ο Ιτούα αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα (φάουλ στον Κάσες) και η κατάσταση έγινε πολύ δύσκολη για το συγκρότημα της Κρήτης, που δεν μπόρεσε να απειλήσει άμεσα στη συνέχεια, αν εξαιρεθεί η προσπάθεια και το καλό πλην άστοχο σουτ του Μενδρινού, στο 76΄.

Στο 80΄ ο διαιτητής Μαντάκης άφησε τον Πλατανιά με εννέα ποδοσφαιριστές, όταν απέβαλε με απευθείας κόκκινη κάρτα και τον Αγκιλέρα, εκτιμώντας ότι ο Τζάνης βρισκόταν σε προφανή θέση για γκολ όταν ανατράπηκε από τον αντίπαλό του, «σφραγίζοντας» ουσιαστικά τη μοίρα του αγώνα.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις