Εβδομάδα Τέχνης στο Κέντρο Επισκεπτών του ΚΠΙΣΝ

2 με 7 Δεκεμβρίου
Τρίτη, 02 Δεκεμβρίου 2014 07:45
A- A A+

Η νέα εβδομάδα εκδηλώσεων του Κέντρου Επισκεπτών του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) είναι αφιερωμένη στην τέχνη και τις διάφορες μορφές και εκφάνσεις της, μέσα από εκδηλώσεις, εργαστήρια και διαλέξεις που περιλαμβάνουν, θέατρο, χορό, μουσική αλλά και σύγχρονες μορφές τέχνης με τη χρήση της τεχνολογίας.

Συγκεκριμένα, η εβδομάδα περιλαμβάνει ένα θεατρικό εργαστήριο, μία μουσική διάλεξη, ένα σεμινάριο σύγχρονης τέχνης με τη χρήση τεχνολογίας, ένα εργαστήριο χορού, αλλά και μία μουσική εκδήλωση.

Μέσα από τις θεματικές του εκδηλώσεις  με τίτλο «Ακτίνες Δράσης- Σημεία Επαφής», το Κέντρο Επισκεπτών του ΚΠΙΣΝ προσκαλεί κάθε εβδομάδα το κοινό να συμμετάσχει σε δρώμενα γεμάτα μουσική, κίνηση, χρώμα, δημιουργικότητα, εκθέσεις, διαλέξεις και τεχνολογία, προσφέροντάς του μια δυνατή «γεύση» από τη μελλοντική λειτουργία του έργου.

Συγκεκριμένα, οι προτάσεις για την εβδομάδα 2 με 7 Δεκεμβρίου περιλαμβάνουν:

Θεατρικό εργαστήριο για ηθοποιούς, θεατρολόγους, ψυχολόγους και ψυχαναλυτές και ανθρώπους σε απεξάρτηση.
Θέατρο της επινόησης: Το πέρασμα - 2 Δεκεμβρίου, ώρα 16:30


Οι συμμετέχοντες διαμορφώνουν την ιστορία και επινοούν τις εικόνες του έργου κατά τη διάρκεια της πρόβας, μέσα από τις ιδέες και τους αυτοσχεδιασμούς τους. Το σεμινάριο αντλεί τη θεματολογία του από την έννοια του περάσματος και απευθύνεται σε ηθοποιούς, θεατρολόγους, ψυχολόγους και ψυχαναλυτές και σε ανθρώπους σε απεξάρτηση.
Σχεδιασμός-Υλοποίηση: Ιόλη Ανδρεάδη, σκηνοθέτις.

Συναυλία - διάλεξη για την ιστορία της Όπερας.
Οπερατικές ιστορίες - 3 Δεκεμβρίου,  ώρα 18.00


Η ιστορία της όπερας σε έναν κύκλο τριών διαλέξεων, όπου οι τραγουδιστές του «Στούντιο Όπερας» της ΕΛΣ ερμηνεύουν ζωντανά αποσπάσματα από τα σπουδαιότερα έργα του λυρικού ρεπερτορίου.
Κείμενα: Νίκος Δοντάς, παρουσίαση: Αλέξανδρος Ευκλείδης, επιμέλεια: Νίκος Βασιλείου.

Σεμινάριο σύγχρονης τέχνης με τη χρήση τεχνολογίας για εφήβους και ενήλικες.
Mixed Μedia Αrts από την ομάδα Medea Electronique - 5 Δεκεμβρίου,  ώρα 17.00


Εισαγωγικό σεμινάριο για τον κύκλο εργαστηρίων που θα ξεκινήσει τον Ιανουάριο του 2015, με θέμα τη διαδικασία παραγωγής ενός σύγχρονου συλλογικού έργου τέχνης, υπό την καθοδήγηση των μελών της καλλιτεχνικής κολεκτίβας Medea Electronique, με τη χρήση προσβάσιμης τεχνολογίας.
Το εργαστήριο θα χωρίζεται σε τέσσερα μέρη: μουσικές-ηχητικές κατασκευές, video art, ηχογράφηση - ηχοτοπία και Arduino-physical computing. Εισηγητές: Παναγιώτης Γουμπούρος, Μανώλης Μανουσάκης, Timothy Ward, Αλέξανδρος  Δρυμωνίτης, Κλεοπάτρα Κοραή.

Μουσική εκδήλωση για μικρούς και μεγάλους.
Συναυλία «Τσέπης» της Εθνικής Λυρικής Σκηνής - 6 Δεκεμβρίου, ώρα: 12:00


Η Έλενα Κελεσίδη (υψίφωνος) και ο Βαγγέλης Χατζησίμος (τενόρος) ερμηνεύουν δημοφιλείς άριες και ντουέτα του Πουτσίνι και γνωστά ιταλικά τραγούδια του Φραντσέσκο Πάολο Τόστι. Στο πιάνο η Σοφία Ταμβακοπούλου.

Εργαστήριο χορού για μικρούς και μεγάλους.
Διάδρομος, περπατάω, ταχύτητα, εμπόδια, μετάβαση, τρέχω, πετάω
7 Δεκεμβρίου, ώρα: 11.30


Το κοινό συμμετέχει με κίνηση και χορό στην απόδοση της έννοιας του περάσματος. Για όλες τις ηλικίες. Δεν απαιτείται προηγούμενη εμπειρία. Σχεδιασμός: Αίμωνας Γαροφάλλου, υλοποίηση: Αίμωνας Γαροφάλλου, Δήμητρα Βασιλοπούλου, Δήμητρα Παπαδάτου.

Πληροφορίες
Η συμμετοχή στις εκδηλώσεις απαιτεί προεγγραφή, ενώ η είσοδος είναι ελεύθερη. Στοιχεία επικοινωνίας Κέντρου Επισκεπτών για τις προεγγραφές και τυχόν άλλες διευκρινίσεις: τηλ: 210 8778396/8 - Email: [email protected]
Κέντρο Επισκεπτών - Πεζογέφυρα Εσπλανάδας, Εργοτάξιο ΚΠΙΣΝ, Καλλιθέα.

naftemporiki.gr

 

Προτεινόμενα για εσάς