«Περίπατος» Ολυμπιακού (4-0) στην Κέρκυρα

Κυριακή, 30 Νοεμβρίου 2014 16:49
UPD:16:52
ACTION IMAGES PRESS AGENCY/ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ ΜΑΡΚΟΣ
A- A A+

Ο Ολυμπιακός ξεπέρασε γρήγορα την άσχημη εμφάνιση και τη βαριά ήττα στη Μαδρίτη από την Ατλέτικο (0-4), καθώς με πολύ καλή απόδοση σε ολόκληρη τη διάρκεια της αναμέτρησης νίκησε στην Κέρκυρα την ομώνυμη ομάδα 4-0 στο πλαίσιο της 12ης αγωνιστικής και την Τετάρτη περιμένει τον ΠΑΟΚ στο Φάληρο για το ντέρμπι κορυφής στη Σούπερ Λίγκα. 

Μετά την παρέλευση του πρώτου πεντάλεπτου ο αγώνας ήταν επιθετικός μονόλογος του Ολυμπιακού. Οι «ερυθρόλευκοι», που έπαιξαν με αρκετές αλλαγές στη σύνθεσή τους, είχαν φρεσκάδα κι ενέργεια και περιόρισαν την Κέρκυρα σε παθητικό ρόλο σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης, απειλώντας την αντίπαλό τους τόσο από τα άκρα όσο και από τον άξονα.

Ο Κασάμι δοκίμαζε το «φαρμακερό» αριστερό του κάθε φορά που είχε ευκαιρία φέρνοντας σε δύσκολη θέση τον Σετκούς, ο Ντοσεβί δημιουργούσε ρήγματα από δεξιά, ο Φουστέρ περνούσε κάθετα την μπάλα στον άξονα και κάπως έτσι η πειραϊκή ομάδα είχε πολλές ευκαιρίες αλλά μόνο ένα γκολ στα πρώτα 45 λεπτά.

ACTION IMAGES PRESS AGENCY/ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ ΜΑΡΚΟΣ

Αυτό το σημείωσε στο 19΄ ο Φουστέρ, με «σκηνοθέτη» της φάσης τον πολύ καλό σήμερα Μπενίτες, που πλαγιοκόπησε την άμυνα της Κέρκυρας από αριστερά και τη στιγμή που έπρεπε «έκοψε» την μπάλα στον επερχόμενο Ισπανό, ο οποίος πλάσαρε σημειώνοντας ένα πολύ ωραίο ως προς τη δημιουργία γκολ.

Πριν το 0-1 η ομάδα του Μίτσελ είχε απειλήσει στο 7΄ και το 10΄ με τα σουτ των Κασάμι και Μιλιβόγεβιτς να αποκρούονται από τον τερματοφύλακα της Κέρκυρας, όπως έγινε και στο 23΄ σε νέο σουτ του Ελβετού, στο 25΄ το σουτ του Μπενίτες πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι, στο 27΄ ο Χαβίτο πέταξε την μπάλα κόρνερ πάνω στη γραμμή μετά την προσπάθεια του Ντοσεβί, στο 34΄ ο Σετκούς απέκρουσε και το σουτ του Φουστέρ, ενώ στο 40΄ νέα προσπάθεια του Κασάμι αστόχησε για λίγο.

ACTION IMAGES PRESS AGENCY/ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ ΜΑΡΚΟΣ

Η νίκη «κλείδωσε» για τον πρωταθλητή πολύ νωρίς στην επανάληψη, όταν στο 49ο λεπτό ο διαιτητής Δημητρόπουλος καταλόγισε πέναλτι «βλέποντας» χέρι αμυντικού της Κέρκυρας και ο Ντομίνγκες έγραψε το 0-2 στο 50΄, με τον Αργεντινό να έχει μπει αλλαγή στο 46΄, στη θέση του Κασάμι.

Η δεύτερη αλλαγή του Μίτσελ με την έναρξη του β΄ ημιχρόνου, ο Φορτούνης (άλλαξε τον Ντοσεβί), έδωσε την ασίστ για το 0-3 από τον Ελαμπντελαουΐ στο 58΄, με τον Νορβηγό διεθνή να σκοράρει το πρώτο γκολ της καριέρας του με τη φανέλα της πειραϊκής ομάδας και έδωσε τυπικό χαρακτήρα στο υπόλοιπο της συνάντησης.

Η Κέρκυρα είχε τη μοναδική μεγάλη ευκαιρία της για να σκοράρει στο 75ο λεπτό, όταν από λάθος της άμυνας του Ολυμπιακού ο Σάντσεθ βρέθηκε απέναντι στον Ρομπέρτο, ο οποίος εξουδετέρωσε το πλασέ του Ισπανού μέσου, για να «γράψει» το τελικό 0-4 με πολύ ωραίο σόλο και πλασέ ο Τσόρι Ντομίνγκες στο 85ο λεπτό, σημειώνοντας το πέμπτο φετινό τέρμα του, χάρις στο οποίο έγινε ο πρώτος σκόρερ της ομάδας του.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις